ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κάλεσμα Ερντογάν για μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων

15:56 - 26 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
Κάλεσμα Ερντογάν για μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων
Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όχι μόνο δεν βάζει φρένο στην κόντρα του με τον Εμανουέλ Μακρόν, αλλά αντίθετα... στοχοποιεί τη Γαλλία και καλεί τους Μουσουλμάνους να μποϊκοτάρουν τα γαλλικά προϊόντα.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Τούρκος εμφανίζεται ως υπερασπιστής των Μουσουλμάνων που ζουν σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Σε δηλώσεις του τη Δευτέρα μάλιστα τόνισε πως "οι Μουσουλμάνοι στην Ευρώπη βίωσαν δύσκολες συνθήκες παρόμοιες με αυτές που έζησαν οι Εβραίοι πριν από το Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο".

Μάλιστα πρόσθεσε ότι «η ανομία εναντίον μουσουλμάνων έχει γίνει σχεδόν συνηθισμένη σε πολλά δυτικά κράτη που δεν τηρούν τη Δημοκρατία για όλους. Σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, έχει γίνει πολιτική που προωθείται σε επίπεδο αρχηγού κράτους».

Ο Ερντογάν επέμεινε επίσης στην επίθεση που έχει ξεκινήσει με τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν και κάλεσε τους Τούρκους, αλλά και όλους τους μουσουλμάνους, σε μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων.

Αναφερόμενος ονομαστικά στον Μακρόν, ο Ερντογάν είπε ότι πρόκειται για έναν «πραγματικό φασίστα», έναν «ναζί με την πραγματική έννοια. Η ρατσιστική τρομοκρατία εξαπλώνεται στην κοινωνία από τα μέσα ενημέρωσης και την πολιτική, συχνά με τις πλάτες των δυνάμεων ασφαλείας».

"Αν" και "θα" από την Ευρώπη

Την ίδια ώρα η Κομισιόν συνεχίζει τις φραστικές καταδίκες, αλλά για περαιτέρω ενέργειες ουδεμία δέσμευση δεν υπάρχει.

Χαρακτηριστική φράση του εκπροσώπου του Ζοζέπ Μπορέλ, Πίτερ Στάνο, ο οποίος είπε ότι "αν" συνεχιστούν οι τουρκικές προκλήσεις, τότε η ΕΕ "θα" πρέπει να σκεφτεί τι να κάνει...

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 16:31 - 26 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.