ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναστασιάδης και Κουρτς καταδικάζουν την επίθεση Ερντογάν σε Μακρόν

18:16 - 26 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
Αναστασιάδης και Κουρτς καταδικάζουν την επίθεση Ερντογάν σε Μακρόν
Οι ηγέτες της ΕΕ από την Κυριακή κιόλας έσπευσαν να καταδικάσουν τις επιθέσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Εμανουέλ Μακρόν.

Η επίθεση συνεχίστηκε τη Δευτέρα, με τον Ερντογάν μάλιστα να καλεί σε μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων και ασφαλώς μεγάλωσε η λίστα των ηγετών της ΕΕ, που έστειλαν δημόσιο μήνυμα συμπαράστασης στον Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, καταδικάζει την «αήθη φραστική επίθεση, με απαράδεκτη με τη διεθνή πρακτική και διπλωματία φρασεολογία που δέχεται ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν από τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Προεδρίας. 

Όπως σημειώνεται, «η επίθεση αυτή κατά του Γάλλου Προέδρου από ηγέτη χώρας υποψήφιας προς ένταξη προσβάλλει βάναυσα τις ευρωπαϊκές αξίες και αρχές». 
 
«Η Τουρκία συνεχίζει ακάθεκτη τον δρόμο της πρόκλησης προς την Γαλλία επειδή τολμά να υπερασπιστεί το διεθνές δίκαιο και να καταγγείλει την πειρατική πολιτική που η Τουρκία ακολουθεί στην Κύπρο, στην Ελλάδα, στη Συρία, στη Λιβύη, στον Καύκασο και γενικότερα στην Ανατολική Μεσόγειο. Η ΕΕ θα πρέπει ενωμένη να αντιμετωπίσει και αυτή τη νέα τουρκική πρόκληση», καταλήγει η ανακοίνωση.
 
{https://twitter.com/AnastasiadesCY/status/1320759240391303171}
 
Ανάλογη δήλωση έκανε και ο Καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς:

«Αυτές οι ύβρεις δείχνουν ξανά ότι η Τουρκία απομακρύνεται όλο και περισσότερο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις κοινές ευρωπαϊκές αξίες», έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter ο Αυστριακός καγκελάριος, εκφράζοντας ταυτόχρονα την «πλήρη υποστήριξη και αλληλεγγύη προς τη Γαλλία».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.