ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αποδοκιμάζει και το Βερολίνο τις δηλώσεις Ερντογάν για Μακρόν

19:44 - 26 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
Αποδοκιμάζει και το Βερολίνο τις δηλώσεις Ερντογάν για Μακρόν
«Απαράδεκτες» και «δυσφημιστικές» χαρακτηρίζει το Βερολίνο τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου για τον Εμανουέλ Μακρόν. Για «νέο χτύπημα κάτω από τη ζώνη» κάνει ο λόγο ο υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας.

 Πρόκειται «για δυσφημιστικές δηλώσεις που είναι εντελώς απαράδεκτες», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ το μεσημέρι στο Βερολίνο, πριν καν ανακοινωθούν οι δηλώσεις Ερντογάν για μποϊκοτάζ στα γαλλικά προϊόντα. Αυτό είναι απαράδεκτο «κυρίως λαμβάνοντας υπόψη τη φρικτή δολοφονία του γάλλου δασκάλου Σαμουέλ Πατί από έναν φανατικό ισλαμιστή.»

Προηγουμένως, όπως σημειώνει η DW, και ο γερμανός υπ. Εξωτερικών Χάικο Μάας είχε χαρακτηρίσει τις επιθέσεις του Τούρκου προέδρου Ερντογάν ενάντια στον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν ως ένα «νέο χτύπημα κάτω από τη ζώνη». Ο κ. Μάας διαβεβαίωσε ότι η Γερμανία στέκεται «αλληλέγγυα στο πλευρό της Γαλλίας.» 

Οι δηλώσεις που προκάλεσαν την οργή του τούρκου προέδρου αφορούν την εκτίμηση του Εμμανουέλ Μακρόν ότι το Ισλάμ διανύει κρίση. Σε εκδήλωση προς τιμή του δολοφονηθέντος δασκάλου ο γάλλος πρόεδρος είχε υπερασπιστεί εκτός αυτού την ελευθερία γνώμης και του δικαιώματος της δημοσίευσης σκίτσων που αφορούν θρησκευτικά θέματα. Φέρεται ότι η αιτία που δολοφονήθηκε ο Σαμουέλ Πατί ήταν σκίτσα του Προφήτη Μωάμεθ, που έδειξε στους μαθητές του. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.