ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιταλικό ΥΠΕΞ: Αποφύγετε τα ταξίδια στο εξωτερικό

18:59 - 26 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
Ιταλικό ΥΠΕΞ: Αποφύγετε τα ταξίδια στο εξωτερικό
Το ιταλικό Υπουργείο Εξωτερικών συμβουλεύει τους Ιταλούς να μην ταξιδεύουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες λόγω του νέου κύματος κρουσμάτων κορονοϊού. Η Ιταλία υπογραμμίζει ότι οι ταξιδιώτες ενδέχεται να εγκλωβιστούν σε άλλες χώρες εάν επιβληθούν απαγορεύσεις.

«Λόγω της επιδεινούμενης επιδημιολογικής κατάστασης στην Ευρώπη, το υπουργείο Εξωτερικών συνιστά σε όλους τους συμπατριώτες μας να αποφεύγουν να ταξιδεύουν στο εξωτερικό, εκτός από αυστηρά απαραίτητους λόγους», ανέφερε η ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του υπουργείου, σύμφωνα με το Reuters.

«Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι δεδομένου του μεγάλου αριθμού λοιμώξεων σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, δεν μπορούν να αποκλειστούν περαιτέρω περιορισμοί στα ταξίδια στο μέλλον, κάτι που θα κινδύνευε να περιπλέξει την επιστροφή στην Ιταλία».

Το υπουργείο προειδοποίησε επίσης για τους κινδύνους του ταξιδιού εκτός Ευρώπης: «Παρόμοια προβλήματα επαναπατρισμού θα μπορούσαν να προκύψουν, με πολύ πιο σοβαρές συνέπειες, σε περίπτωση ταξιδιού σε προορισμούς εκτός της ΕΕ».

Η ιταλική κυβέρνηση βοήθησε στον επαναπατρισμό σχεδόν 100.000 πολιτών νωρίτερα μέσα στο έτος αφότου είχαν εγκλωβιστεί στο εξωτερικό καθώς τα σύνορα έκλεισαν σε όλο τον κόσμο εν μέσω έξαρσης της πανδημίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.