ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερντογάν-Τατάρ έδωσαν το σύνθημα για λύση δύο κρατών στην Κύπρο!

19:34 - 26 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
Ερντογάν-Τατάρ έδωσαν το σύνθημα για λύση δύο κρατών στην Κύπρο!
Κοινή συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν τη Δευτέρα ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο νέος ηγέτης του ψευδοκράτους στην Κύπρο, Ερσίν Τατάρ. Στις δηλώσεις τους φάνηκε η διάθεση να συνεχιστεί το άνοιγμα στην Αμμόχωστο, αλλά και η νέα κατεύθυνση της Άγκυρας για λύση δύο κρατών στο Κυπριακό.

Ο Ταγίπ Ερντογάν υποδέχθηκε τον Τατάρ στην Άγκυρα και μάλιστα ανακοίνωσε ότι θα επισκεφτεί το ψευδοκράτος στις 15 Νοεμβρίου και θα εγκαινιάσει ένα νέο νοσοκομείο στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, προχωρώντας ακόμη ένα βήμα για το άνοιγμα των Βαρωσίων, παρά τις διεθνείς αντιδράσεις για τη μονομερή παράνομη ενέργεια της Άγκυρας από κοινού με την τ/κ ηγεσία.

Για το Κυπριακό ο Πρόεδρος της Τουρκίας τόνισε ότι τάσσεται υπέρ μίας δίκαιης, μόνιμης και βιώσιμης λύσης, προσθέτοντας ωστόσο, ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν είναι υπέρ της ισότητας.

Ο Ερντογάν απέρριψε το σύστημα του ομοσπονδιακού κράτους, το οποίο χαρακτήρισε «μη έγκυρο», φωτογραφίζοντας τις προθέσεις του για την ύπαρξη δύο ξεχωριστών κρατών στο νησί της Ανατολικής Μεσογείου. «Άλλωστε αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο ξεχωριστοί λαοί οι οποίοι έχουν ιδρύσει δύο ξεχωριστά κράτη», υποστήριξε, προσθέτοντας ότι πλέον πρέπει να τεθεί στο τραπέζι η λύση δύο κρατών.

Ενόψει της επίσκεψής του στο ψευδοκράτος ο Ερντογάν τόνισε ότι θα εγκαινιάσει ένα νέο νοσοκομείο στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, προχωρώντας δηλαδή ακόμη ένα βήμα για το άνοιγμα των Βαρωσίων, παρά τις διεθνείς αντιδράσεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.