ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεν σχεδιάζει αντίποινα με μποϊκοτάζ στην Τουρκία η Γαλλία

21:25 - 26 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
Δεν σχεδιάζει αντίποινα με μποϊκοτάζ στην Τουρκία η Γαλλία
Η Γαλλία δεν σκοπεύει να πληρώσει με το ίδιο νόμισμα την Τουρκία και να ανακοινώσει και αυτή από τη μεριά της μποϊκοτάζ τουρκικών προϊόντων.

Ο υπουργός Εμπορίου Φρανκ Ριστέρ, σχολιάζοντας την απόφαση Ερντογάν να καλέσει τους μουσουλμάνους να μποϊκοτάρουν τα τουρκικά προϊόντα, τόνισε πως η Γαλλία από τη μεριά της δεν σκοπεύει να κάνει κάτι ανάλογο.

Αντίθετα, θα συνεχίσει τις συνομιλίες και τις σχέσεις με την Τουρκία και τον πρόεδρό της, δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου Φρανκ Ριστέρ.

«Δεν υπάρχουν αντίποινα στην ατζέντα», δήλωσε ο Ριστέρ στο ραδιοφωνικό RTL, καθώς άλλωστε δεν υπάρχουν και πολλά τουρκικά προϊόντα στη γαλλική αγορά.

Ωστόσο, ο Ριστέρ επανέλαβε την καταδίκη της κυβέρνησης για τα πρόσφατα σχόλια του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν όσο  στη μεταχείριση των μουσουλμάνων στη Γαλλία.

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε τους Τούρκους να μποϊκοτάρουν τα γαλλικά προϊόντα ενώ συνέκρινε τη μεταχείριση των μουσουλμάνων στην Ευρώπη με αυτή των εβραίων πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:31 - 26 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.