ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Δίκοπο μαχαίρι» οι ευρωπαϊκές αγορές

15:01 - 30 Ιουλ 2007 | Ειδήσεις
Μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας κινούνται αυτήν την ώρα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με εμφανείς τις ανησυχίες των επενδυτών για διατήρηση του αρνητικού momentum. Τι είναι αυτό που κάνει την διεθνή επενδυτική κοινότητα να φοβάται; Η κρίση των subprimes πάντως έχει φθάσει στην Ευρώπη ως δικαιολογία για τη σοβούσα διόρθωση.

Αυτήν την ώρα, στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί οριακά 0,02%, στις 6.214.000 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 βρίσκεται στις 5.657,22 μονάδες, με κέρδη 0,23%, ενώ στη Φραγκφούρτη ο DAX υποχωρεί 0,10%, στις 7.444,41 μονάδες.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια δε βρίσκουν, απ’ ότι φαίνεται, το «σθένος» να ανακάμψουν από τη χειρότερη πτώση των τελευταίων πέντε μηνών της περασμένης εβδομάδας, καθώς το μείγμα των απογοητευτικών εταιρικών αποτελεσμάτων και των φόβων για κρίση μεγάλων διαστάσεων στην πιστωτική και στεγαστική αγορά των ΗΠΑ συνεχίζει να βαραίνει το κλίμα.

Ρευστοποιήσεις εκδηλώνονται  και σήμερα στην τραπεζικό κλάδο με την IKB Deutsche Industriebank, γερμανική τράπεζα που επένδυσε σε στεγαστικά δάνεια μειωμένη εξασφάλισης (subprime mortgages) στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, μετά την ανακοίνωσή της ότι τα κέρδη της θα είναι εμφανώς χαμηλότερα των αρχικών εκτιμώμενων.

Στον αντίποδα, στήριγμα βρίσκει η αγορά στο μεταλλευτικό κλάδο, οι μετοχές του οποίου ακολουθούν στην άνοδο τις τιμές του χαλκού. Κέρδη αποκομίζουν οι BHP Billiton και Rio Tinto Group.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.