ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Αποκλείονται capital controls» λέει-μα δεν πείθει- ο γαμπρός του Ερντογάν

21:28 - 27 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
«Αποκλείονται capital controls» λέει-μα δεν πείθει- ο γαμπρός του Ερντογάν
Ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας Μπεράτ Αλμπαϊράκ τόνισε την Τρίτη ότι δεν τίθεται καν θέμα εξέτασης capital controls από την τουρκική κυβέρνηση, απορρίπτοντας τις επιφυλάξεις των επενδυτών οι οποίες τροφοδοτούνται από την κατάρρευση του τουρκικού νομίσματος στο μεγαλύτερο αρνητικό σερί της ιστορίας του.

«Θα ήθελα να καταστήσω σαφές ότι δεν θα υπάρξουν έλεγχοι κεφαλαίου. Η Τουρκία αποτελεί χρηματοπιστωτικό και εμπορικό κόμβο», ανέφερε ο Αλμπαϊράκ κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με επενδυτές που διοργάνωσε η Citigroup Inc, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Η λίρα Τουρκίας καταρρέει καθώς η ρουτίνα της αγοράς βαθαίνει – με την ισοτιμία της με το δολάριο να εκτοξεύεται σήμερα πάνω από τις 8,2 λίρες για ένα αμερικανικό νόμισμα.

Ο υπουργός απευθύνθηκε σε περίπου 100 εταιρείες που συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη, η οποία έρχεται στον απόηχο εβδομάδων αδιάκοπης πτώσης της αξίας τους τουρκικού νομίσματος, που ενισχύεται από τους αυξανόμενους γεωπολιτικούς  κινδύνους.

Οι καθησυχαστικές του δηλώσεις, πάντως, δεν φαίνεται να ήταν ιδιαίτερα πειστικές. Η τουρκική λίρα επιτάχυνε την υποχώρησή της και βούτηξε σε νέο ιστορικό χαμηλό.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:39 - 27 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.