ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σερβία: Αποκλείει μαζικό lockdown ο Βούτσιτς-Ρεκόρ με 1.328 κρούσματα

18:33 - 28 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
Σερβία: Αποκλείει μαζικό lockdown ο Βούτσιτς-Ρεκόρ με 1.328 κρούσματα
Επιδεινώνεται η επιδημιιολογική εικόνα στη Σερβία, η οποία κατέγραψε νέο αρνητικό ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων την Τετάρτη, σύμφωνα με την Επιτροπή Δημόσιας Υγείας της χώρας.

Ειδικότερα, το τελευταίο 24ωρο τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανήλθαν σε 1.328, ενώ κατέληξαν και πέντε ασθενείς. Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό νέων κρουσμάτων, μέσα σε μία ημέρα, που καταγράφεται από την εκδήλωση της πανδημίας.

Σχεδόν τα μισά από τα νέα κρούσματα εντοπίζονται στο Βελιγράδι που αποτελεί τη μεγαλύτερη εστία της νόσου Covid-19. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ανέφερε ότι το σύστημα υγείας δέχεται ήδη έντονες πιέσεις ενώ ανήγγειλε την κατασκευή δύο καινούργιων νοσοκομείων αποκλειστικά για κορονοϊό στο Βελιγράδι και το Κρούσεβατς, η κατασκευή των οποίων θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους. 

Παράλληλα, ο Βούτσιτς απέκλεισε το ενδεχόμενο γενικού lockdown στη χώρα, επισημαίνοντας ότι «κάτι τέτοιο δεν μπορεί να το αντέξει η οικονομία». Δεν απέκλεισε βέβαια το ενδεχόμενο να ληφθούν κάποια επιπλέον περιοριστικά μέτρα σε τοπικό επίπεδο.

Σημειώνεται πως στη Σερβία μέχρι σήμερα έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό 42.208 άνθρωποι και έχουν αποβιώσει 803.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.