ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μακρόν: Σε lockdown ξανά η Γαλλία-Ανοιχτά μένουν τα σχολεία

22:33 - 28 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
Μακρόν: Σε lockdown ξανά η Γαλλία-Ανοιχτά μένουν τα σχολεία
Την επιβολή lockdown από την Παρασκευή στη Γαλλία ανακοίνωσε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, προκειμένου να ανασχεθεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού, τονίζοντας, ωστόσο, πως τα σχολεία θα παραμείνουν ανοικτά.

Ειδικότερα, στο διάγγελμα του ο Μακρόν ανέφερε ότι είναι συγκλονιστικός ο ρυθμός μετάδοσης του κορωνοϊού, που είναι χειρότερος και από τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας τόνισε πως χρειάζονται νέα μέτρα για να αντιμετωπιστεί η πανδημία καθώς η νόσος κυκλοφορεί ταχύτερα απ’ ό,τι είχε προβλεφθεί και όλες οι περιοχές της Γαλλίας βρίσκονται πλέον σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού. 

Σε αντίθεση με το πρώτο lockdown την άνοιξη τα σχολεία θα συνεχίσουν να λειτουργούν, όμως τα καταστήματα εστίασης θα κλείσουν. Εξάλλου, όπως τόνισε, το δεύτερο κύμα πιθανόν θα είναι χειρότερο από το πρώτο. Υπογράμμισε, δε, ότι η διαλογή ασθενών στα νοσοκομεία θα ήταν κάτι το απαράδεκτο.

Επιπλέον, προειδοποίησε πως εάν τίποτα δεν γίνει, ακολουθώντας την ιδέα της ανοσίας της αγέλης, θα καταγραφούν «τουλάχιστον 400.000 επιπλέον θάνατοι» σε λίγους μήνες στη Γαλλία.

Όπως και την Άνοιξη, οι Γάλλοι θα είναι σε θέση να βγουν από το σπίτι μόνο για να εργαστούν, να πραγματοποιήσουν ιατρικά ραντεβού και να κάνουν τις αγορές τους. Οι ιδιωτικές συναντήσεις θα απαγορευτούν, όπως και οι δημόσιες συγκεντρώσεις. Τα μπαρ και τα εστιατόρια θα κλείσουν.

Παράλληλα «η τηλεργασία θα γενικευτεί όπου είναι δυνατόν» ενώ η κυβέρνηση θα υποστηρίξει τις πολύ μικρές επιχειρήσεις για να ξεκινήσουν μια ψηφιακή μετάβαση.

Τα εξωτερικά σύνορα θα παραμείνουν κλειστά «με ορισμένες εξαιρέσεις».

Η Γαλλία πρέπει να αποδεχθεί ένα νέο lockdown σε εθνικό επίπεδο για να αναχαιτίσει την διασπορά της COVID-19, δήλωσε νωρίτερα στον ραδιοσταθμό RTL ο καθηγητής Φιλίπ Ζουβέν, ο οποίος είναι εξέχον μέλος του νοσοκομείου του Παρισιού Georges-Pompidou.

Σημειώνεται πως ήδη έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες σε μεγάλες πόλεις, συμπεριλαμβανομένου του Παρισιού, για δύο εβδομάδες, ωστόσο εξακολουθεί να υπάρχει επιδείνωση της κατάστασης όσον αφορά τη διασπορά του ιού.

Στην Γαλλία οι νεκροί από την COVID-19 υπολογίζονται μέχρι στιγμής σε 35.541 και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα νέου κορωνοϊού σε 1.198.695.

Τελευταία τροποποίηση στις 00:36 - 29 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.