ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τριπλή επίθεση κατά γαλλικών στόχων-Κύμα αλληλεγγύης- Καταδικάζει και η Τουρκία

15:47 - 29 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
Τριπλή επίθεση κατά γαλλικών στόχων-Κύμα αλληλεγγύης- Καταδικάζει και η Τουρκία
Μπαράζ επιθέσεων σε γαλλικούς στόχους σημειώθηκε την Πέμπτη. Συναγερμός σήμανε στη Γαλλία σε Νίκαια, Αβινιόν, αλλά και στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, σε γαλλικό προξενείο.

Η επίθεση με τα περισσότερα θύματα σημειώθηκε στη Νίκαια της Γαλλίας, όταν άγνωστος μπήκε σε εκκλησία και σκότωσε τρεις ανθρώπους. Από την επίθεση με μαχαίρι, σύμφωνα με το Reuters, μία γυναίκα έχει αποκεφαλιστεί και ακόμη δύο σκοτώθηκαν. Τοπικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο και για τραυματίες, ο αριθμός των οποίων παραμένει αδιευκρίνιστος. Ο δράστης, που συνελήφθη, ακούστηκε να φωνάζει τη φράση «Αλλάχου Άκμπαρ».

Τις έρευνες έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Γαλλίας.

Επίθεση στην Αβινιόν

Λίγο αργότερα, η γαλλική αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε άνδρα, ο οποίος απειλούσε περαστικούς με μαχαίρι στην πόλη ΑβινιόνΑβινιόν.

Ο άνδρας φώναζε «Αλλάχου Άκμπαρ», μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός Europe 1.

Τζέντα: Επίθεση σε φύλακα στο προξενείο της Γαλλίας

Επίθεση με αιχμηρό αντικείμενο πραγματοποιήθηκε από άνδρα και στο προξενείο της Γαλλίαςπροξενείο της Γαλλίας, στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας. Επιτέθηκε συγκεκριμένα στο φύλακα του προξενείου.

Ένας ύποπτος, υπήκοος Σαουδικής Αραβίας, συνελήφθη για το περιστατικό, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Καταδικάζει η Τουρκία

Η Τουρκία καταδίκασε «έντονα» την επίθεση με μαχαίρι στη Νίκαια της νοτιοανατολικής Γαλλίας από την οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον τρεις άνθρωποι μέσα σε εκκλησία.

Σημειώνεται πως η επίθεση αυτή διαπράχθηκε στον απόηχο της δολοφονίας του Γάλλου καθηγητή ιστορίας, Σαμιέλ Πατί, ο οποίος είχε παρουσιάσει σκίτσα του Μωάμεθ κατά τη διάρκεια μαθήματος για την ελευθερία της έκφρασης. 

Ακολούθησαν πολιτικές αποφάσεις Μακρόν υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης, οι οποίες προκάλεσαν την παρέμβαση Ερντογάν, που έκανε λόγο για στοχοποίηση των μουσουλμάνων και κάλεσε σε μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.