ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σύνοδος Κορυφής- Μέρκελ: Μόνη λύση τα γρήγορα και σύντομα lockdown

23:51 - 29 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
Σύνοδος Κορυφής- Μέρκελ: Μόνη λύση τα γρήγορα και σύντομα lockdown
Η πανδημία του κορονοϊού εξαπλώνεται με ραγδαίο ρυθμό στην Ευρώπη και με αφορμή αυτή τη συνθήκη η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, κάλεσε τους ηγέτες της ΕΕ να προχωρήσουν άμεσα σε δραστικά μέτρα, μιλώντας κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Politico, η Μέρκελ είπε στους Ευρωπαίους ηγέτες ότι ο μόνος τρόπος να «σπάσει» η πανδημία είναι τα γρήγορα και σύντομα lockdown, ωστόσο επισήμανε πως οι πολίτες είναι κουρασμένοι από τα μέτρα. «Έπρεπε να δούμε τα νοσοκομεία να γεμίζουν», τόνισε.

Σημειώνεται πως μεταξύ των ηγετών της ΕΕ έγινε αρκετή συζήτηση σχετικά με την «κόπωση από τον κορονοϊό» που αισθάνονται οι πολίτες, την οποία κρίνουν ως σημαντική πρόκληση για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν, πάντως, υπέρ της δίκαιης διανομής στις χώρες της ΕΕ του εμβολίου κατά του κορoνοϊού, μόλις είναι διαθέσιμο, ανέφερε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής.

{https://twitter.com/herszenhorn/status/1321898173082836992}

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν σημείωσε με ανάρτησή της στο Twitter τα ακόλουθα: «Απόψε συζητώ την κατάσταση του COVID-19 με τους ηγέτες της ΕΕ. Οι πολίτες ανησυχούν και κουράζονται, δικαίως. Αλλά χρειαζόμαστε υπομονή, πειθαρχία και αλληλεγγύη, για να επιβραδύνουμε την εξάπλωση αυτού του ιού».

«Όλη η Ευρώπη βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτήν την κρίση ενωμένοι» δήλωσε από την άλλη ο πρωθυπουργός του Βελγίου Αλεξάντερ Ντε Κρο.

Τελευταία τροποποίηση στις 02:03 - 30 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.