ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε νέο εθνικό lockdown ενός μήνα η Αγγλία

21:59 - 31 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
Σε νέο εθνικό lockdown ενός μήνα η Αγγλία
Σε εθνικό lockdown επιστρέφει η Αγγλία όπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, καθώς η χώρα ξεπέρασε το φράγμα του ενός εκατομμυρίου κρουσμάτων κι ενώ το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού ασκεί έντονη πίεση στο σύστημα υγείας.

Η Μεγάλη Βρετανία καταγράφει το μεγαλύτερο αριθμό θανάτων λόγω κορονοϊού στην Ευρώπη, ενώ περισσότερα από 20.000 νέα κρούσματα επιβεβαιώνονται κάθε ημέρα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, Βρετανοί επιστήμονες προειδοποιούν ότι το «χειρότερο» σενάριο των 80.000 νεκρών θα μπορούσε να ξεπεραστεί.

Σε μια βιαστικά συγκληθείσα συνέντευξη Τύπου στη Downing Street, ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι το lockdown με διάρκεια ενός μήνα σε όλη την Αγγλία θα ξεκινήσει από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 5 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 2 Δεκεμβρίου.

Μεταξύ των αυστηρών περιορισμών, επιτρέπεται στους ανθρώπους να εγκαταλείψουν το σπίτι τους μόνο για συγκεκριμένους λόγους, όπως εκπαίδευση, εργασία, άσκηση, ψώνια για προϊόντα πρώτης ανάγκης και φάρμακα ή φροντίδα των ευάλωτων ατόμων.

«Πρέπει να δράσουμε τώρα», είπε ο Τζόνσον, συνοδευόμενος από τον επικεφαλής ιατρικό του, Chris Whitty και τον επικεφαλής επιστημονικό σύμβουλό του, Πάτρικ Βαλάνς. "Αν δε δράσουμε, θα δούμε τους θανάτους σε αυτήν τη χώρα να αυξάνονται σε αρκετές χιλιάδες κάθε ημέρα».

«Η κυβέρνηση θα αναβιώσει το έκτακτο πρόγραμμα επιδότησης μισθών λόγω κορονοϊού για να διασφαλίσει ότι οι εργαζόμενοι που αναστέλλεται η εργασία τους κατά τη διάρκεια του lockdown, θα συνεχίσουν να λαμβάνουν το 80% της αμοιβής τους», είπε.

Τα βασικά καταστήματα, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια θα παραμείνουν ανοιχτά, δήλωσε ο Τζόνσον. Οι παμπ και τα εστιατόρια θα είναι κλειστά ενώ θα παραμείνει η δυνατότητα για take away. Όλα τα μη απαραίτητα καταστήματα θα μείνουν κλειστά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.