ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερντογάν: Ορούτς Ρέις, Μπαρμπαρός και Φατίχ θα συνεχίσουν τις έρευνες

17:41 - 01 Νοε 2020 | Ειδήσεις
Ερντογάν: Ορούτς Ρέις, Μπαρμπαρός και Φατίχ θα συνεχίσουν τις έρευνες
«Η Τουρκία συνεχίζει τις έρευνες και με το Ορούτς Ρέις και το Μπαρμπαρός και το Φατίχ», δήλωσε την Κυριακή ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στον απόηχο της νέας παράνομης Navtex που εξέδωσε η Άγκυρα για έρευνα σε περιοχές εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Ειδικότερα, μιλώντας στην τελετή εγκαινίων της νέας σιδηροδρομικής γραμμής Σαμψούντας - Σεβάστειας, ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε επιπλέον πως «όταν θα ανακαλύψουμε κοιτάσματα, τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά».

Αναφερθείς σε «όσους επιτίθενται στην τουρκική οικονομία», ο κ. Ερντογάν είπε ότι «μας έχουν επιβραδύνει σε κάποιους τομείς ενώ πριν κινούμασταν μα ταχύτητα προς τους στόχους μας», προσθέτοντας πάντως ότι «κανείς δεν μπορεί να εκτρέψει την πορεία της χώρας μας από το ευλογημένο μονοπάτι».

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα σήμερα, έγινε γνωστό ότι η Αθήνα απαντά με διάβημα στην Τουρκία και ενημέρωση εταίρων για τη νέα παράνομη τουρκική Navtex.

Παράλληλα, η αρμόδια ελληνική αρχή εξέδωσε άντι - Navtex που προειδοποιεί ότι «μη εξουσιοδοτημένος σταθμός» εξέδωσε Αναγγελία σε περιοχή όπου η αρμοδιότητα για έκδοση Navtex ανήκει στην Ελλάδα, ενώ αναφέρεται σε «παράνομες ενέργειες στην περιοχή που επικαλύπτουν την ελληνική υφαλοκρηπίδα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.