ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φιλιππίνες: Τουλάχιστον 10 νεκροί στον ισχυρότερο τυφώνα του 2020

18:14 - 01 Νοε 2020 | Ειδήσεις
Φιλιππίνες: Τουλάχιστον 10 νεκροί στον ισχυρότερο τυφώνα του 2020
Τουλάχιστον 10 άτομα έχασαν τη ζωή τους ενώ τρία παραμένουν αγνοούμενα μετά τον τυφώνα Γκόνι, τον ισχυρότερο τυφώνα του κόσμου φέτος, που προσέγγισε από τα νότια τη νήσο Λουζόν των Φιλιππίνων την Κυριακή, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το Reuters, περισσότερα από 300 σπίτια θάφτηκαν κάτω από ηφαιστειακούς βράχους και λάσπη από το ηφαίστειο Mayon στην επαρχία Albay της περιοχής Bicol.

Οι καταιγίδες έπληξαν παράκτιες πόλεις, ποτάμια ξεχειλίσαν και φράγματα καταστράφηκαν, με αρκετά χωριά στο Bicol να δέχονται τεράστιες ποσότητες νερού.

Η ισχυρότερη καταιγίδα του κόσμου φέτος, η οποία εμπίπτει στην κατηγορία σούπερ τυφώνα, έφερε βίαιους ανέμους και έντονες βροχοπτώσεις.

Στην επαρχία Κουζόν, ο κυβερνήτης Ντανίλο Σουάρεζ είπε ότι η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος κόπηκε σε 10 πόλεις καθώς λόγω δέντρων που παρασύρθηκαν από τον τυφώνα.

Σημειώνεται πως περισσότεροι από 390.000 κάτοικοι είχαν καταφύγει σε ασφαλές σημείο, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 345.000 σε κέντρα, προκαλώντας ανησυχίες σχετικά με τη συμμόρφωση με τα πρωτόκολλα υγείας που σχετίζονται με τον κορονοϊό.

Δεκάδες πτήσεις ακυρώθηκαν καθώς το Διεθνές Αεροδρόμιο Ninoy Aquino, στη Μανίλα, διατάχθηκε να κλείσει για μία ημέρα.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:29 - 01 Νοε 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.