ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κίνα: Αυξήθηκαν κατά 26% τα φορολογικά έσοδα στο γ’ τρίμηνο

08:47 - 02 Νοε 2020 | Ειδήσεις
Κίνα: Αυξήθηκαν κατά 26% τα φορολογικά έσοδα στο γ’ τρίμηνο
Στα 2,09 τρισ. γιουάν (περίπου 311,22 δισ. δολάρια) καταγράφηκαν οι μειώσεις φόρων και λοιπών εισφορών στην Κίνα, κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2020, σύμφωνα με τις φορολογικές αρχές της χώρας.

Συνολικά, φορολογικές μειώσεις 1,37 τρισ. γιουάν προήλθαν από την εφαρμογή του ειδικού ευνοϊκού φορολογικού πλαισίου και τα μέτρα απαλλαγής φορολογικών εισφορών που ανακοινώθηκαν στη διάρκεια της χρονιάς, για να υποστηρίξουν την οικονομική ανάπτυξη, αλλά και για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών που προκλήθηκαν από την πανδημία του κορονοϊού.

Ο αριθμός των φορολογουμένων στη χώρα αυξήθηκε κατά 7,5% την ίδια χρονική περίοδο σε σύγκριση με το 2019, ενώ κατά το γ΄ τρίμηνο καταγράφηκε ετήσια αύξηση εσόδων 26%, σύμφωνα με τα στοιχεία της αρμόδιας διεύθυνσης φορολογικών εσόδων.

Οι φορολογικές υπηρεσίες της Κίνας βοήθησαν στην στροφή που έκαναν οι Κινέζοι εξαγωγείς προς την εσωτερική κινεζική αγορά, παρέχοντας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τεχνολογίες ανάλυσης δεδομένων, με τα έσοδα των εξαγωγικών εταιριών από την εσωτερική κινεζική αγορά, να καταγράφουν ετήσια αύξηση 7,7%, στο 9μηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2020.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.