ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι διεθνείς οίκοι έσωσαν τη Wall!

00:37 - 31 Ιουλ 2007 | Ειδήσεις
Με ράλι απάντησε στο ξεπούλημα των 2,1 τρις δολαρίων της προηγούμενης εβδομάδας η Wall, σε μια συνεδρίαση διαρκών διακυμάνσεων, καθώς οι μεγάλοι χρηματιστηριακοί και επενδυτικοί οίκοι, με μια σειρά συστάσεων και αναβαθμίσεων «πήραν την κατάσταση στα χέρια τους» αντιστρέφοντας το αρνητικό κλίμα και αίροντας τις επιφυλάξεις των επενδυτών για τοποθετήσεις στην αμερικανική κεφαλαιαγορά.

Ο Dow έκλεισε ενισχυμένος 0,70%  στις 13.358,31 μονάδες, ο Nasdaq με κέρδη 0,82%, διαμορφώθηκε τελικά στις 2.583,28 μονάδες και ο S&P 500 υψηλότερα κατά 1,03% βρέθηκε στις 1.473,91 μονάδες.

Ενδεικτικά, η KB Home ηγήθηκε της ανόδου στον κατασκευαστικό κλάδο, καθώς η Citi Investment Research αναβάθμισε τη μετοχή της σε «αγορά». Στο ίδιο μήκος κύματος και η Nordstrom, μετά την αναβάθμιση της μετοχής της από την Goldman, Sachs. Επίσης, η κατασκευάστρια φορτηγών Terex, αποκόμισε σημαντικά κέρδη,μετά την υπόδειξη της Goldman για αγορά των μετοχών της.

Η αμερικανική κεφαλαιαγορά κατέβαλλε σήμερα σημαντικές προσπάθειες σταθεροποίησης, με το βλέμμα στραμμένο στα εταιρικά αποτελέσματα, ελλείψει σημαντικών οικονομικών νέων. Έτσι, βρήκε στήριγμα στα καλύτερα των προσδοκώμενων αποτελέσματα εταιρειών όπως η Verizon, Tyson Foods και Humana, ενώ οι νέες ειδήσεις για επιχειρηματικές συμφωνίες κατεύνασαν ως ένα βαθμό τους φόβους περί πλήγματος στην εταιρικής κερδοφορία εξαιτίας της ύφεσης στην αγορά κατοικίας.

Ωστόσο, μένει τις επόμενες μέρες να φανεί αν η σημερινή άνοδος έχει ερείσματα ή αν η ευφορία που προκάλεσαν οι συστηματικές προσπάθειες των διεθνών οίκων για στήριξητων δεικτών είναι επίπλαστη, καθώς επί της ουσίας οι κίνδυνοι που απειλούν την πιστωτική αγορά δεν έχουν εκλείψει.

Νωρίτερα, με κέρδη κατάφεραν να κλείσουν οι περισσότεροι δείκτες στην Ευρώπη, βρίσκοντας στήριγμα στο μεταλλευτικό κλάδο και τις χημικές βιομηχανίες, μετά την άνοδο των τιμών του χαλκού στην αγορά εμπορευμάτων του Λονδίνου και την κινητικότητα στο πεδίο των εξαγορών και συγχωνεύσεων στη χημική βιομηχανία.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε μειωμένος 0,15%, στις 6.206,10 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 στις 5.646,36 μονάδες, με κέρδη 0,04% και στη Φραγκφούρτη ο DAX με άνοδο 0,06%, διαμορφώθηκε τελικά στις 7.456,31 μονάδες.

Βάια Δουδάκη

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.