ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απειλές Αλ Κάιντα σε Μακρόν και «όποιον προσβάλλει τον προφήτη»

20:37 - 02 Νοε 2020 | Ειδήσεις
Απειλές Αλ Κάιντα σε Μακρόν και «όποιον προσβάλλει τον προφήτη»
Η τζιχαντιστική οργάνωση Αλ Κάιντα κάλεσε τους υποστηρικτές της να σκοτώσουν όποιον προσβάλλει τον προφήτη Μωάμεθ και απείλησε να εκδικηθεί τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, επειδή υπερασπίστηκε το δικαίωμα στην ελεύθερη δημοσίευση των επίμαχων σκίτσων.

«Το να σκοτώνουμε όποιον προσβάλλει τον προφήτη είναι δικαίωμα κάθε μουσουλμάνου ικανού να το εφαρμόσει», αναφέρει η Aqmi σε μια ανακοίνωσή της, με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε ο Γάλλος πρόεδρος στην τελετή που διοργανώθηκε για να τιμηθεί η μνήμη του καθηγητή Σαμουέλ Πατί.

Ο καθηγητής αποκεφαλίστηκε στις 16 Οκτωβρίου από έναν νεαρό Τσετσένο, επειδή είχε δείξει στους μαθητές του, στο πλαίσιο ενός μαθήματος, σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ.

Ο Μακρόν δήλωσε ότι η Γαλλία, στο όνομα της ελευθερίας της έκφρασης, δεν θα αποκηρύξει τα σκίτσα, προκαλώντας κύμα αντιδράσεων στον μουσουλμανικό κόσμο.

Ασφαλώς βέβαια και έχει παρεξηγηθεί, καθώς στον πυρήνα των πολιτικών του είναι η ενσωμάτωση προσφύγων και μεταναστών στη γαλλική κοινωνία.

«Το μποϊκοτάζ είναι καθήκον, όμως δεν αρκεί», σημειώνει ακόμα η Αλ Κάιντα, που χαρακτηρίζει «μάρτυρα» τον εξτρεμιστή Τσετσένο που σκότωσε τον Σαμουέλ Πατί.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.