ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κουρτς: Δεν θα επιτρέψουμε η Αυστρία να εκφοβιστεί από την τρομοκρατία

01:28 - 03 Νοε 2020 | Ειδήσεις
Κουρτς: Δεν θα επιτρέψουμε η Αυστρία να εκφοβιστεί από την τρομοκρατία
Σε σειρά από μηνύματά του στο Twitter o Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς δεσμεύεται πως οι αρχές της χώρας θα εξουδετερώσουν τους δράστες της επίθεσης στη Βιέννη.

Αρχικά, ο Κουρτς ευχαρίστησε "τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τους διεθνείς εταίρους μας για τη συμπάθειά τους και τις εκφράσεις αλληλεγγύης".

Πρόσθεσε πως "όλη η χώρα σκέφτεται τα θύματα, τους τραυματίες και τις οικογένειές τους, στους οποίους εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου".

Ο Κουρτς ανακοίνωσε πως "για να μπορέσει η αστυνομία να επικεντρωθεί πλήρως στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αποφάσισε ότι οι ένοπλες δυνάμεις θα αναλάβουν άμεσα την προστασία των περιουσιών στη Βιέννη. Χαίρομαι που οι αστυνομικοί μας έχουν ήδη καταφέρει να εξουδετερώσουν έναν δράστη. Ποτέ δεν θα επιτρέψουμε στον εαυτό μας να εκφοβιστεί από την τρομοκρατία και θα καταπολεμήσουμε αυτές τις επιθέσεις αποφασιστικά με κάθε τρόπο".

"Αυτήν τη στιγμή βιώνουμε δύσκολους καιρούς στη δημοκρατία μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης που διακινδυνεύουν τη ζωή τους για την ασφάλειά μας, ειδικά σήμερα. Η αστυνομία μας θα λάβει αποφασιστικά μέτρα εναντίον των δραστών αυτής της φρικτής τρομοκρατικής επίθεσης", τόνισε κλείνοντας.

 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.