ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιστρέφει η αισιοδοξία στις ευρωπαϊκές αγορές

10:55 - 31 Ιουλ 2007 | Ειδήσεις
Μετά τη βουτιά των τελευταίων ημερών φαίνεται πως ήρθε η ώρα της ανόδου των χρηματιστηριακών δεικτών στην Ευρώπη, καθώς οι μεγάλες υποχωρήσεις αρκετών τίτλων τους καθιστούν πλέον ελκυστικούς προς αγορά.

Ενδεικτικό της επιστροφής της ψυχραιμίας στις αγορές είναι το γεγονός ότι αναμένεται να  κινηθούν ανοδικά οι τίτλοι του χρηματοοικονομικού κλάδου, που δέχθηκε ισχυρότατες πιέσεις το τελευταίο διάστημα, εξαιτίας των φόβων για το βαθμό κρίσης στην πιστωτική αγορά των ΗΠΑ. Ανοδικά εκτιμάται ότι θα κινηθούν οι Aviva, HSBC Holdings και UBS, καθώς οι μετοχές τους που διαπραγματεύονται στην αμερικανική κεφαλαιαγορά ενισχύθηκαν.

Επίσης κέρδη αναμένονται και στις φαρμακοβιομηχανίες, με τη GlaxoSmithKline στο προσκήνιο, καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία της Ευρώπης θα συνεχίσει να κυκλοφορεί στην αμερικανική αγορά το σκεύασμα της για το διαβήτη Avandia, που είχε τεθεί υπό έλεγχο από την υπηρεσία φαρμάκων των ΗΠΑ εξαιτίας της πρόκλησης παρενεργειών.

Ακόμη, ένας κλάδος που εκτιμάται ότι θα ενισχυθεί είναι και ο μεταλλευτικός, καθώς οι τιμές του χαλκού, όπως και οι τίτλοι των BHP Billiton και Rio Tinto Group ενισχύθηκαν στην Ασία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.