ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευρωπαϊκές αγορές: Λιακάδα μετά την καταιγίδα

11:39 - 31 Ιουλ 2007 | Ειδήσεις
Το παράδειγμα της Wall ακολουθεί η Ευρώπη, που απαντά με ράλι στη βουτιά των τελευταίων ημερών, καθώς οι μεγάλες υποχωρήσεις αρκετών τίτλων τους καθιστούν πλέον ελκυστικούς προς αγορά.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,89%, στις 6.261,20 μονάδες, στο Παρίσι ο  CAC 40 βρίσκεται στις 5.710,55 μονάδες, ενισχυμένος κατά 1,14% και στη Φραγκφούρτη ο DAX με άνοδο 1,32%  διαμορφώνεται στις 7.554,93 μονάδες.

Ενδεικτικό της επιστροφής της ψυχραιμίας στις αγορές είναι το γεγονός ότι κινούνται ανοδικά οι τίτλοι του χρηματοοικονομικού κλάδου, που δέχθηκε ισχυρότατες πιέσεις το τελευταίο διάστημα, εξαιτίας των φόβων για το βαθμό κρίσης στην πιστωτική αγορά των ΗΠΑ. Κέρδη αποκομίζουν οι Aviva, HSBC Holdings και UBS.

Επίσης ανοδικά κινούνται και οι φαρμακοβιομηχανίες, με τη GlaxoSmithKline στο προσκήνιο, καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία της Ευρώπης θα συνεχίσει να κυκλοφορεί στην αμερικανική αγορά το σκεύασμα της για το διαβήτη Avandia, που είχε τεθεί υπό έλεγχο από την υπηρεσία φαρμάκων των ΗΠΑ εξαιτίας της πρόκλησης παρενεργειών.

Ακόμη, ένας κλάδος που ενισχύεται είναι και ο μεταλλευτικός, καθώς οι τιμές του χαλκού, όπως και οι τίτλοι των BHP Billiton και Rio Tinto Group ενισχύθηκαν στην Ασία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.