ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρώτη άτυπη συνάντηση Αναστασιάδη-Τατάρ (photos)

21:19 - 03 Νοε 2020 | Ειδήσεις
Πρώτη άτυπη συνάντηση Αναστασιάδη-Τατάρ (photos)
Στη Λευκωσία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη η πρώτη άτυπη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, με τον κατοχικό ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, μετά τις εκλογές των κατεχομένων.

Η συνάντηση έγινε παρουσία της Ειδικής Αντιπροσώπου του ΓΓ  των ΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, και πραγματοποιείται στην οικία της, στην υπό τον έλεγχο των Ηνωμένων Εθνών περιοχή του αεροδρομίου Λευκωσίας.

Πρώτος έφτασε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, χωρίς να προχωρήσει σε δηλώσειςε ενώ στην συνέχεια ακολούθησε και ο νέος κατοχικός ηγέτης.

Τους δύο ηγέτες υποδέχθηκε η κ. Σπέχαρ και φωτογραφήθηκαν όλοι μαζί.

Ο ΟΗΕ έκανε σχετικές αναρτήσεις στα social media.

{https://twitter.com/UN_CYPRUS/status/1323686999287619592}

Σημειώνεται πως ο Πρόεδρος της Κύπρου, κ. Νίκος Αναστασιάδης αναμένεται ότι θα εκφράσει στον κ. Τατάρ την ισχυρή πολιτική βούλησή του για θετική ανταπόκριση στην πρόσκληση του ΓΓ του ΟΗΕ για επανέναρξη συνομιλιών, με την ελπίδα ότι η Τουρκία και η τ/κ πλευρά θα ανταποκριθούν θετικά στην πρόσκληση του ΓΓ του ΟΗΕ και θα επιδείξουν την ίδια πολιτική βούληση. Ο Πρόεδρος θα θέσει επίσης το θέμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου και της ανάγκης σεβασμού των ψηφισμάτων του ΣΑ των ΗΕ.

Εντύπωση προκάλεσε ότι ο Τατάρ εμφανίστηκε με κονκάρδα του ψευδοκράτους στο πέτο, κάτι που κρίνεται ως προκλητική ενέργεια από τα κυπριακά ΜΜΕ.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:36 - 03 Νοε 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.