ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελαφριά άνοδος για τις τιμές παραγωγού στην Ευρώπη

14:18 - 04 Νοε 2020 | Ειδήσεις
Ελαφριά άνοδος για τις τιμές παραγωγού στην Ευρώπη
Κατά 0,3% αυξήθηκε ο δείκτης στις τιμές παραγωγού σε Ευρωζώνη και EE τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Eurostat.

Υπενθυμίζεται ότι τον Αύγουστο, οι τιμές παραγωγού είχαν σημειώσει ανοδική πορεία κατά 0,1% στην Ευρωζώνη και κατά 0,2% στην ΕΕ.

Σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2019, οι τιμές παραγωγού υποχώρησαν κατά 2,4% στην Ευρωζώνη και κατά 2,2% στην ΕΕ.

Σύμφωνα με την πρόσφατη δημοσιοποίηση των τιμών παραγωγού για τον μήνα Σεπτέμβριο από τη Eurostat, φαίνεται πως οι ιδιαιτερότητες του φετινού καλοκαιριού αποτυπώνονται ξεκάθαρα στα νούμερα φανερώνοντας έτσι τις επιπτώσεις του κορονοϊού στους επιμέρους κλάδους.

Σε επίπεδο ΕΕ συνολικά, οι κλάδοι που φαίνεται να έχουν υποστεί τις περισσότερες αρνητικές συνέπειες είναι πρωτίστως οι κτηνοτροφικοί, αλλά και κλάδοι που σχετίζονται με την εστίαση, όπως είναι η ζυθοποιία και ο οίνος.

Παράλληλα, στάσιμη παρέμεινε η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη τον Οκτώβριο, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας IHS Markit.

Ο σύνθετος δείκτης υπεύθυνων προμηθειών ΡΜΙ διαμορφώθηκε στις 50,0 μονάδες, έναντι προκαταρκτικής εκτίμησης για 49,4 μονάδες και μετά τις 50,4 που είχε φτάσει τον Σεπτέμβριο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.