ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ισπανία: Αναθεωρήθηκαν προς τα πάνω κρούσματα και θάνατοι λόγω κορονοϊού

22:33 - 04 Νοε 2020 | Ειδήσεις
Ισπανία: Αναθεωρήθηκαν προς τα πάνω κρούσματα και θάνατοι λόγω κορονοϊού
Σε 38.118 ανήλθε ο συνολικός αριθμός των θανάτων από κορονοϊό στην Ισπανία την Τετάρτη, καθώς το υπουργείο Υγείας αναθεώρησε τη μεθοδολογία καταγραφής των λοιμώξεων και των θανάτων.

Σημειώνεται πως την Τρίτη είχαν αναφερθεί συνολικά 36.495 θάνατοι από την έναρξη της πανδημίας.

Πλέον ο αριθμός των μολύνσεων ανέρχεται σε 1.284.408 κρούσματα, σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση των στοιχείων, μετά την αφαίρεση διπλών καταχωρήσεων αλλά και προσθήκη ορισμένων περιπτώσεων που δεν είχαν αρχικά διαγνωστεί ως υποθέσεις Covid-19.

Σε αντίθεση με τη Γαλλία, τη Γερμανία και τη Βρετανία, οι οποίες έχουν επιβάλει περιοριστικά μέτρα σε εθνικό επίπεδο, η Ισπανία έχει υιοθετήσει μία διαχείριση περιφερειακού χαρακτήρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, προκαλώντας ένα συνονθύλευμα κανονισμών και οδηγιών ανά περιοχή.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Μούρθια ακολούθησε την Τετάρτη πολλές άλλες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Καταλονίας, κλείνοντας μπαρ και εστιατόρια, ενώ η βόρεια περιοχή της Κανταβρίας απαγόρευε στους πολίτες να ταξιδεύουν πέρα ​​από τα δημοτικά σύνορα.

Ο υπουργός Υγείας, Σαλβαδόρ Ίγια, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι θα χρειαστούν δύο έως τρεις εβδομάδες για να αποδώσουν οι πρόσφατοι περιφερειακοί περιορισμοί, αλλά πρόσθεσε ότι «υπάρχει ακόμη περιθώριο για τη λήψη πρόσθετων μέτρων, υπάρχουν πάρα πολλά βήματα που μπορούμε ακόμα να κάνουμε».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.