ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τηλεοπτικά δίκτυα «έκοψαν» τον Τραμπ που επιμένει σε... συνωμοσία νοθείας

09:18 - 06 Νοε 2020 | Ειδήσεις
Τηλεοπτικά δίκτυα «έκοψαν» τον Τραμπ που επιμένει σε... συνωμοσία νοθείας
Ο Ντόναλντ Τραμπ επανήλθε με δηλώσεις του από τον Λευκό Οίκο στη συνωμοσία της νοθείας, με πολλά τηλεοπτικά δίκτυα να τον "κόβουν" στον αέρα για... παραπληροφόρηση.

«Αν μετρηθούν οι νόμιμες ψήφοι, κερδίζω με ευκολία», υποστήριξε ο Τραμπ, που έκανε δηλώσεις από τον Λευκό Οίκο, σπεύδοντας να συμπληρώσει πως η συνέχιση της καταμέτρησης του δείχνει ότι διαπράττεται «νοθεία», στο πλαίσιο της προσπάθειας των αντιπάλων του να του «κλέψουν» τον θρίαμβο.

Στο σημείο αυτό πολλά από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα των ΗΠΑ αποφάσισαν να διακόψουν την απευθείας μετάδοση των δηλώσεών του, κρίνοντας ότι παραπληροφορούσε.

Το MSNBC γρήγορα διέκοψε την απευθείας μετάδοση. «Λοιπόν, βρισκόμαστε στην ασυνήθιστη θέση να χρειάζεται όχι μόνο να διακόψουμε τον πρόεδρο των ΗΠΑ, αλλά να διορθώσουμε αυτά που είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ», σημείωσε ο παρουσιαστής, ενώ NBC News και ABC News επίσης διέκοψαν την απευθείας μετάδοση.

Το CNN αποφάσισε να μην διακόψει την απευθείας μετάδοση του διαγγέλματος, ωστόσο, αμέσως μετά σχολιαστής του είπε: «Πόσο λυπηρή νύχτα για την Αμερική, όταν βλέπει τον πρόεδρό της να κατηγορεί ψευδώς ανθρώπους ότι προσπαθούν να κλέψουν τις εκλογές, να επιτίθεται στη δημοκρατία μας με ψέματα».

Οι προσφυγές του Τραμπ, πάντως, στη δικαιοσύνη για την ώρα απορρίπονται. Δύο δικαστές στις πολιτείες Τζόρτζια και Μίσιγκαν απέρριψαν προσφυγές του προεκλογικού επιτελείου του προέδρου με τις οποίες απαιτούσαν να σταματήσει η καταμέτρηση των ψήφων των προεδρικών εκλογών.

Οι εξελίξεις στις πολιτείες-κλειδιά

Στην επί της ουσίας διαδικασία ο Μπάιντεν έχει μέχρι τώρα επίσημα 253 εκλέκτορες με 73.472.708 ψήφους, ενώ ο Τραμπ μετρά 214 εκλέκτορες με 69.614.364 ψήφους.

Στις πολιτείες-κλειδιά η διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων έχει μειωθεί σημαντικά.

Στην Τζόρτζια, με 99% του συνολικού αριθμού των ψήφων να έχει καταμετρηθεί, ο Μπάιντεν έχει μειώσει τη διαφορά από τον Τραμπ στις περίπου 2.500 ψήφους.

Στην Νεβάδα, στο 84% της καταμέτρησης, ο Τζο Μπάιντεν έχει ελαφρό προβάδισμά επί του Ντόναλντ Τραμπ.

Στην Πενσυλβάνια, με 95% των ψήφων να έχει καταμετρηθεί και την καταμέτρηση στην πόλη της Φιλαδέλφειας να έχει επανεκκινήσει, ο Τραμπ βρίσκεται μπροστά με διαφορά περίπου 23.000 ψήφων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.