ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έρμαιο των τριμερών διαπραγματεύσεων το νέο πρόγραμμα Υγείας της ΕΕ

10:55 - 06 Νοε 2020 | Ειδήσεις
Στις καλένδες των ατέρμονων συζητήσεων, μεταξύ Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Κομισιόν και Ευρωκοινοβουλίου, μεταφέρεται πλέον, η συμφωνία για το νέο πρόγραμμα δράσης της ΕΕ , στον τομέα της Υγείας, για την περίοδο 2021-2027 (πρόγραμμα EU4Health).

Αυτό, τουλάχιστον, προκύπτει από μονοσέλιδο ενημερωτικό έγγραφο της αρμόδιας υπηρεσίας του Ευρωκοινοβουλίου, που διανεμήθηκε σε ευρωβουλευτές και επιλεγμένους παραλήπτες.

Στο έγγραφο υπενθυμίζεται ότι:

- Στις 28 Μαΐου 2020, η Κομισιόν ενέκρινε πρόταση κανονισμού, σχετικά με τη θέσπιση προγράμματος δράσης της Ένωσης στον τομέα της υγείας για την περίοδο 2021-2027 (πρόγραμμα EU4Health).

Ανακοινώθηκε ως μέρος του μέσου αποκατάστασης της επόμενης γενιάς της ΕΕ, με στόχο την αντιμετώπιση του αντίκτυπου της πανδημίας κορονοϊού.

- Η σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Ιουλίου μείωσε τον προϋπολογισμό του προγράμματος από τα αρχικά προτεινόμενα 9,4 δισεκατομμύρια ευρώ σε 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ.

- Στην έκθεσή της, η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προτείνει, μεταξύ άλλων, την αποκατάσταση του αρχικού προϋπολογισμού της EU4Health.

Ωστόσο, όπως συμπεραίνεται στο έγγραφο, η σχετική έκθεση αναμένεται (sic) να ψηφισθεί από την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου τον Νοέμβριο και αν υπάρξει έγκριση, θ’ ανοίξει ο δρόμος, για την έναρξη των τριμερών διαπραγματεύσεων (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, Κομισιόν, Ευρωκοινοβούλιο), για την οριστική απόφαση!

Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο

Τελευταία τροποποίηση στις 10:57 - 06 Νοε 2020
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.