ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αγορά $9 δισ. ίδιων μετοχών από τον Γουόρεν Μπάφετ

21:45 - 07 Νοε 2020 | Ειδήσεις
Αγορά $9 δισ. ίδιων μετοχών από τον Γουόρεν Μπάφετ
Επαναγορές ιδίων μετοχών ύψους 9 δισ. δολαρίων πραγματοποίησε το τρίτο τρίμηνο του 2020 η Berkshire Hathaway, η επενδυτική εταιρεία του μεγαλοεπενδυτή Γουόρεν Μπάφετ.

Η επαναγορά ιδίων μετοχών για την επενδυτική εταιρεία είναι μία κίνηση κόντρα στο ρεύμα, καθώς οι περισσότερες επιχειρήσεις εξαιτίας του κορονοϊού, ανέστειλαν τα προγράμματα επαναγοράς ιδίων μετοχών όπως και την απόδοση μερισμάτων στους μετόχους.

Σημειώνεται ότι το προηγούμενο τρίμηνο η Berkshire Hathaway είχε προχωρήσει σε επαναγορά περίπου 5 δισ. δολαρίων ίδιων μετοχών.

Η Berkshire έχει μεγάλης κλίμακας τοποθετήσεις σε μετοχές εταιρείων που έχουν διαπρέψει από τα τέλη Μαρτίου. Η μετοχή της Apple – η μεγαλύτερη τοποθέτηση σε μετοχές της Berkshire – σχεδόν διπλασιάστηκε από τις 23 Μαρτίου. 

Νωρίτερα φέτος, η Berkshire Hathaway είχε πουλήσει και μετοχές των τραπεζών Goldman Sachs και JP Morgan.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχε δώσει στη δημοσιότητα η εταιρεία με έδρα την Όμαχα διατέθηκαν 10 εκατομμύρια μετοχές από συνολική έκθεση 12 εκατ. μετοχές της Goldman ενώ μειώθηκε η συμμετοχή και στην JPMorgan από 59,5 εκατ μετοχές σε 57,7 εκατ μετοχές).

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.