ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεν σχολιάζει τις εκλογές ΗΠΑ ο Πούτιν-Περιμένει τα επίσημα αποτελέσματα

12:59 - 09 Νοε 2020 | Ειδήσεις
Δεν σχολιάζει τις εκλογές ΗΠΑ ο Πούτιν-Περιμένει τα επίσημα αποτελέσματα
Η Ρωσία περιμένει το επίσημο αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ προτού σχολιάσει τη διαφαινόμενη αλλαγή σκυτάλης στον Λευκό Οίκο.

Μάλιστα, το Κρεμλίνο επισημαίνει πως έχει σημειώσει την ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ για προσφυγή στη δικαιοσύνη αναφορικά με τις εκλογές.

Όπως αναφέρει το Reuters, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν έχει σχολιάσει το ζήτημα, ενώ, μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πέσκοφ είπε πως η Μόσχα κρίνει πως είναι καλύτερο να περιμένει για το επίσημο αποτέλεσμα προτού σχολιάσει.

Ο κ. Πέσκοφ πρόσθεσε πως ο κ. Πούτιν έχει επανειλημμένως πει πως είναι έτοιμος να εργαστεί με οποιονδήποτε ηγέτη των ΗΠΑ και πως η Ρωσία ελπίζει ότι μπορεί να εδραιώσει τον διάλογο με τη νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ και να βρεθεί τρόπος για ομαλοποίηση των σχέσεων.

Σημειώνεται πως ο Μπάιντεν βέβαια ήταν αντιπρόεδρος στην περίοδο διακυβέρνησης Ομπάμα, που οι σχέσεις της Μόσχας με την Ουάσινγκτον επιδεινώθηκαν στο χειρότερο μεταψυχροπολεμικό τους επίπεδο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.