ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπάιντεν για εμβόλιο Pfizer: Εξαιρετικά νέα, αλλά πρέπει να περιμένουμε

17:23 - 09 Νοε 2020 | Ειδήσεις
Μπάιντεν για εμβόλιο Pfizer: Εξαιρετικά νέα, αλλά πρέπει να περιμένουμε
«Εξαιρετικά νέα» χαρακτήρισε τα δεδομένα που ανακοίνωσε η Pfizer για το εμβόλιο της o εκλεγμένος Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, προειδοποιώντας ωστόσο ότι ο εμβολιασμός σε μεγάλες ομάδες πληθυσμού απέχει ακόμη μήνες και ότι οι Αμερικανοί πρέπει να συνεχίσουν να φοράνε μάσκες και να τηρούν τα μέτρα αποστάσεων.

«Οι σημερινές ανακοινώσεις υπόσχονται την ευκαιρία για αλλαγή την επόμενη χρονιά, αλλά τα καθήκοντά μας παραμένουν τα ίδια», ανέφερε ο Τζο Μπάιντεν.

Εξάλλου σήμερα έγινε γνωστή η σύνθεση της Task Force κατά του κορονοϊού της οποίας θα ηγείται ο Ινδoαμερικανός με Βιβέκ Μάρτι που είχε διατελέσει γενικός χειρουργός στην κυβέρνηση Ομπάμα και είχε εκφράσει έντονες ανησυχίες για την «πολιτικοποίηση» του εμβολίου Covid-19 από τη κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Μάρτι, που θα συντονίζει την 12μελή «task force» του Μπάιντεν για την διαχείριση της πανδημίας, θα έχει για δεξί του χέρι τον Ντέιβιντ Κέσλελ, τον πρώην επικεφαλής της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και την Μαρσέλα Νουνιεζ Σμιθ, Καθηγήτρια του Γέιλ.

Και ο Τραμπ χαιρετίζει την ανακοίνωση της Pfizer

Ο απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ καλωσόρισε επίσης τα αποτελέσματα του πειραματικού εμβολίου της Pfizer Inc και την ώθηση που έδωσαν στη χρηματιστηριακή αγορά.

Ειδικότερα, ο Τραμπ έγραψε σε καταχώρισή του στο Twitter: «Το χρηματιστήριο ανεβαίνει πολύ, το εμβόλιο έρχεται σύντομα. Αναφορά για 90% αποτελεσματικότητα. Τόσο σπουδαία νέα».

{https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1325778096151203843}

Τελευταία τροποποίηση στις 17:29 - 09 Νοε 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.