ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα αξίας $4 δισ. επιβάλλει η ΕΕ

18:07 - 09 Νοε 2020 | Ειδήσεις
Δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα αξίας $4 δισ. επιβάλλει η ΕΕ
Από σήμερα, Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, η Ευρωπαϊκή Ένωση επιβάλλει δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα αξίας 4 δισ. δολαρίων, καθώς όπως δήλωσε, δεν υπάρχει πρόοδος από τις ΗΠΑ όσον αφορά την επίλυση της μακροχρόνιας διαμάχης τους για τις επιδοτήσεις αεροσκαφών.

Οπως θυμίζει το CNBC, η ΕΕ και οι ΗΠΑ διαφωνούν για το ζήτημα από το 2006. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου συμφώνησε πέρυσι ότι η ΕΕ δεν ακολούθησε τις βέλτιστες εμπορικές πρακτικές κατά τη χορήγηση βοήθειας προς την Airbus. Λόγω αυτής της απόφασης, οι ΗΠΑ επέβαλαν δασμούς σε ευρωπαϊκά προϊόντα αξίας 7,5 δισ. δολαρίων.

Τον περασμένο μήνα, ο ΠΟΕ αποφάσισε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν συμμορφώθηκαν με τους διεθνείς κανόνες κατά την παροχή επιδοτήσεων στην Boeing.

«Εχουμε καταστήσει σαφές σε κάθε στάδιο ότι θέλουμε να επιλύσουμε αυτό το μακροχρόνιο ζήτημα. Δυστυχώς, παρά τις καλύτερες προσπάθειές μας, λόγω της έλλειψης προόδου από την πλευρά των ΗΠΑ, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι αργότερα σήμερα η Ευρωπαϊκή Ενωση θα ασκήσει τα δικαιώματά μας και θα επιβάλει τα αντίμετρα, σε συμφωνία με τον ΠΟΕ και σε σχέση με την Boeing», δήλωσε ο επικεφαλής του εμπορίου Βάλντις Ντομπρόβσκις τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:09 - 09 Νοε 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.