ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Κατοστάρι» τρέχουν οι διεθνείς αγορές

20:13 - 31 Ιουλ 2007 | Ειδήσεις
Κούρσα 100 μέτρων έτρεξαν σήμερα όλα τα χρηματιστήρια της Ευρώπης, προσπαθώντας να ανακτήσουν όσο το δυνατόν ταχύτερα τις διευρυμένες απώλειες της περασμένη εβδομάδας, με οδηγό τις συστάσεις διεθνών οίκων όπως της HSBC και της Citigroup για αγορές μετοχών σε όλες τις μεγάλες αγορές, θεωρώντας πως η υποχώρηση ήταν υπερβολική.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε ενισχυμένος κατά 2,48%, στις 6.360,10 μονάδες, στο Παρίσι ο  CAC 40 διαμορφώθηκε τελικά στις 5.751,08 μονάδες, ενισχυμένος κατά 1,85% και στη Φραγκφούρτη ο DAX με άνοδο 1,71%  έκλεισε στις 7.584,14 μονάδες.

Ενδεικτικό της επιστροφής της ψυχραιμίας στις αγορές είναι το γεγονός ότι κινήθηκαν ανοδικά οι τίτλοι του χρηματοοικονομικού κλάδου, που δέχθηκε ισχυρότατες πιέσεις το τελευταίο διάστημα, εξαιτίας των φόβων για το βαθμό κρίσης στην πιστωτική αγορά των ΗΠΑ. Κέρδη αποκόμισαν οι Aviva, HSBC Holdings και UBS. Επίσης, σημαντική άνοδο κατέγραψε ο τίτλος της Lloyds TSB Group, καθώς ανακοίνωσε κέρδη που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ισχυρή ήταν η άνοδος και στις φαρμακοβιομηχανίες, με τη GlaxoSmithKline στο προσκήνιο, καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία της Ευρώπης θα συνεχίσει να κυκλοφορεί στην αμερικανική αγορά το σκεύασμα της για το διαβήτη Avandia, που είχε τεθεί υπό έλεγχο από την υπηρεσία φαρμάκων των ΗΠΑ εξαιτίας της πρόκλησης παρενεργειών.

ΟιRyanair Holdings και MAN ξεχώρισαν στους κλάδους αερομεταφορών και οχημάτων αντιστοίχως καθώς αμφότερες αναθεώρησαν θετικά τις εκτιμήσεις τους για τα κέρδη στο σύνολο του έτους.

Και στην άλλη όχθη του Ατλαντικού φαίνεται πως επέστρεψε η αισιοδοξία, με στήριγμα τα καλύτερα των προσδοκώμενωναποτελέσματα εταιρειών που επηρεάζουν την πορεία των αγορών, τα οποία βοηθούν τους επενδυτές να ξεχάσουν –πρόσκαιρα ή όχι μένει να φανεί- τους φόβουςότι η κρίση στην πιστωτική αγορά θα πλήξει και την εταιρική κερδοφορία.

Ο Dow ενισχύεται 0,57%, στις 13.434,72 μονάδες, ο Nasdaq βρίσκεται στις 2.587,80 μονάδες, με άνοδο 0,17% και ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,48% στις 1.481,00 μονάδες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.