ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

G20: Συμφώνησε σε αναδιάρθρωση του χρέους αναπτυσσόμενων χωρών

20:42 - 13 Νοε 2020 | Ειδήσεις
G20: Συμφώνησε σε αναδιάρθρωση του χρέους αναπτυσσόμενων χωρών
Oι χώρες της G20 συμφώνησαν για πρώτη φορά σε κοινό πλαίσιο για την αναδιάρθρωση κρατικών ομολόγων, καθώς η κρίση του κορονοϊού οδηγεί πολλά φτωχά κράτη σε αδυναμία να εξυπηρετήσουν το χρέος τους.

Αναγνωρίζοντας ότι η πανδημία ασκεί ασφυκτική οικονομική πίεση σε κάποιες αναπτυσσόμενες χώρες, οι υπουργοί Οικονομικών της G20 ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι απαιτείται μεγαλύτερη βοήθεια από το υφιστάμενο πάγωμα στις πληρωμές χρέους, το οποίο θα επεκταθεί ως τις 30 Ιουνίου του 2021.

Η συμφωνία ορίζει κοινούς κανόνες για τη μείωση ή την αναδιάρθρωση κρατικού χρέους που αναγνωρίζεται ως μη βιώσιμο. Όπως μεταδίδει το Reuters, οι πιστώτριες χώρες θα διαπραγματεύονται από κοινού με μια οφειλέτρια χώρα.

Το πλαίσιο έχει πολλά κοινά στοιχεία με τη Λέσχη των Παρισίων, την άτυπη ομάδα πλούσιων κρατών που ιδρύθηκε το 1956.

Οι υπουργοί Οικονομικών της G20 ανέφεραν σε κοινό ανακοινωθέν ότι το νέο πλαίσιο «έχει στόχο να διευκολύνει την έγκαιρη και ομαλή αντιμετώπιση του χρέους» χωρών που πληρούν τις προϋποθέσεις για πάγωμα των πληρωμών χρέος που τέθηκε σε ισχύ τον Απρίλιο, αλλά περιλάμβανε μόνο τους πιστωτές του ιδιωτικού τομέα.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:50 - 13 Νοε 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.