ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μόσχα: Η εκεχειρία τηρείται κανονικά στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

16:35 - 14 Νοε 2020 | Ειδήσεις
Μόσχα: Η εκεχειρία τηρείται κανονικά στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ
«Η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν τηρούν την εκεχειρία στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και η κατάσταση στην πληγείσα από τον πόλεμο περιοχή σταθεροποιείται» δήλωσε ο επικεφαλής των ρωσικών ειρηνευτικών δυνάμεων, Ρουστάμ Μουράντοφ.

Υπενθυμίζεται ότι οι ηγέτες της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίγιεφ και της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν, υπέγραψαν κοινή δήλωση για κατάπαυση του πυρός στη σύγκρουση που διήρκεσε έξι εβδομάδες στην αμφισβητούμενη περιοχή.

Η συμφωνία προβλέπει την ανάπτυξη ρωσικών ειρηνευτικών δυνάμεων στην περιοχή για τον έλεγχο τήρησης των συμφωνηθέντων.

«Οι συμφωνίες που υπεγράφησαν από τους ηγέτες των τριών χωρών, που τέθηκαν σε εφαρμογή από τα μεσάνυχτα της 10ης Νοεμβρίου, εφαρμόζονται πλήρως. Το κύριο επίτευγμα είναι ότι όλες οι εχθροπραξίες έχουν σταματήσει στη γραμμή επαφής, δεν ακούμε πυροβολισμούς σήμερα, η κατάσταση σταθεροποιείται αργά» δήλωσε ο Μουράντοφ.

Επίσης, υπογράμμισε ότι η ανάπτυξη παρατηρητηρίων σε όλο το μήκος της πρώτης γραμμής θα ολοκληρωθεί την Κυριακή.

«Η 15η ανεξάρτητη ειρηνευτική μηχανοκίνητη ταξιαρχία τυφεκιοφόρων της κεντρικής στρατιωτικής περιφέρειας ολοκληρώνει την ανάπτυξη όλων των θέσεων παρατήρησης κατά μήκος της γραμμής επαφής» σχολίασε ο Μουράντοφ.

Όπως δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, μέχρι την Παρασκευή, είχαν αναπτυχθεί περισσότεροι από 1.100 Ρώσοι ειρηνευτές Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Σημειώνεται ότι Αζερμπαϊτζάν και Αρμενία έχουν συμφωνήσει να αρχίσουν «ουσιαστικές συνομιλίες» σχετικά με τη σύγκρουση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Επιπλέον, οι δύο πλευρές έχουν δεσμευτεί να διατηρήσουν αμετάβλητη τη μορφή των συνομιλιών για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.