ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελπίδες και μέσω Moderna: 94,5% αποτελεσματικό εμβόλιο για τον κορονοϊό

15:05 - 16 Νοε 2020 | Ειδήσεις
Ελπίδες και μέσω Moderna: 94,5% αποτελεσματικό εμβόλιο για τον κορονοϊό
Καλά νέα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και από την εταιρεία Moderna που αναπτύσσει εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν 94,5% αποτελεσματικότητα στην προστασία από τον νέο κορονοϊό.

Σε συνέχεια των καλών νέων από την Pfizer την περασμένη εβδομάδα, η αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας, Moderna παίρνει τη σκυτάλη και γνωστοποιεί πως η μέχρι τώρα πορεία των ερευνών της δείχνει πως είναι σε πολύ καλό δρόμο για να βγάλει κι αυτή το δικό της εμβόλιο.

Στη φάση τρία η αποτελεσματικότητα του εμβολίου ορίζεται στο 94,5%.

Η έρευνα βασίστηκε σε 95 ασθενείς με επιβεβαιωμένες μολύνσεις Covid-19.

Τις επόμενες εβδομάδες μάλιστα αναμένεται να καταθέσει και επίσημα αιτήματα για την έκδοση του εμβολίου προς χρήση, στην αμερικανική ρυθμιστική αρχή, την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων.

Να σημειωθεί βέβαια πως το εμβόλιο Moderna δεν αναμένεται να είναι διαθέσιμο εκτός ΗΠΑ έως το επόμενο έτος. Η βιοτεχνολογία δήλωσε ότι θα έχει 20 εκατομμύρια δόσεις έτοιμες να αποσταλούν στις ΗΠΑ πριν από το τέλος του 2020 και ελπίζει να κατασκευάσει 500 εκατομμύρια έως ένα δισεκατομμύριο δόσεις παγκοσμίως τον επόμενο χρόνο.

Η εταιρεία υποστηρίζει πως είναι ευκολότερη η συντήρηση και μεταφορά του, σε σχέση με το εμβόλιο της Pfizer/Biontech που χρειάζεται αποθήκευση σε χώρους με θερμοκρασία -70 βαθμούς κελσίου.
Τελευταία τροποποίηση στις 15:16 - 16 Νοε 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.