ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τούρκος διπλωμάτης: Η Ελλάδα θέλει... λίμνη την ανατολική Μεσόγειο

20:58 - 16 Νοε 2020 | Ειδήσεις
Τούρκος διπλωμάτης: Η Ελλάδα θέλει... λίμνη την ανατολική Μεσόγειο
O Τούρκος πρέσβης στο Βερολίνο συμμετείχει σε συζήτηση με θέμα «Το μέλλον, η ενότητα και η συνοχή του ΝΑΤΟ» και εξαπέλυσε επίθεση στην Ελλάδα, αλλά και τη Γαλλία, λέγοντας πως προσπαθούν να μετατρέψουν την ανατολική Μεσόγειο σε ελληνική λίμνη. Αντίθετα, ο πρέσβης ευχαρίστησε την Άνγκελα Μέρκελ για τη στάση της στη διαμάχη.

«Προσπαθούν να μετατρέψουν το Αιγαίο Πέλαγος και τη Μεσόγειο σε ελληνική λίμνη και να περιορίσουν την Τουρκία μόνο στον κόλπο της Αττάλειας. Είναι αποδεκτό; Πιστεύετε ότι η Τουρκία θα δεχτεί έναν τέτοιο χάρτη; Όχι, φυσικά όχι », είπε.ο Τούρκος διπλωμάτης,  Αλί Κεμάλ Αϊντίν, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Πρακτορείου Anadolu.

O κ. Αϊντίν, παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση κατά της Γαλλίας, και προσωπικά κατά του Εμανουέλ Μακρόν, λέγοντας ότι ρίχνει λάδι την φωτιά, για τα θέματα τη Ανατολικής Μεσογείου απαντώντας σε κριτική Γάλλου διπλωμάτη, ο οποίος κατηγόρησε την Άγκυρα για τις πρόσφατες εντάσεις στην περιοχή. «Η Γαλλία ρίχνει λάδι στη φωτιά. Αυτό είναι επικίνδυνο» υποστήριξε χαρακτηριστικά.

«Μπορεί να έχετε κάποια προβλήματα [με την Τουρκία] στη Συρία και στη Λιβύη, σε κάποια άλλα μέρη. Αλλά παρακαλώ μην φέρνετε τα διμερή σας ζητήματα στο ΝΑΤΟ» δήλωσε. 

Ο Aydin υπογράμμισε ότι η Τουρκία από καιρό υποστηρίζει την επίλυση όλων των εκκρεμών προβλημάτων με την Ελλάδα μέσω διαλόγου και διαπραγματεύσεων.

Τέλος, ευχαρίστησε τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ για τις προσπάθειές της να μειώσει τις εντάσεις και να βρει μια διπλωματική λύση. «Εκτιμούμε τον ρόλο της Γερμανίας ως προέδρου της ΕΕ […] Προσπαθούν να διευκολύνουν τις συνομιλίες μεταξύ μας και των Ελλήνων», πρόσθεσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.