ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κίνα: Άντλησε ‎€4 δισ. από τρεις εκδόσεις ομολόγων σε ευρώ

22:56 - 18 Νοε 2020 | Ειδήσεις
Κίνα: Άντλησε ‎€4 δισ. από τρεις εκδόσεις ομολόγων σε ευρώ
Στην πρώτη της έκδοση ομολόγων σε ευρώ εδώ και περίπου έναν χρόνο προχώρησε η Κίνα, εκμεταλλευόμενη το εξαιρετικά χαμηλό κόστος δανεισμού προκειμένου να περιορίσει την εξάρτησή της από το δολαριακό χρέος.

Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg, το Πεκίνο άντλησε 4 δισ. ευρώ (4,75 δισ. δολαρίων) μέσω τριών εκδόσεων ομολόγων (5ετούς, 10ετούς και 15ετούς διάρκειας), με τις συνολικές προσφορές να φτάνουν τα 17 δισ. ευρώ.

Το μεγάλο βιβλίο προσφορών, σύμφωνα με το πρακτορείο, ενισχύει την ισχυρή ζήτηση που υπάρχει για κινεζικό υπεράκτιο χρέος, καθώς το παγκόσμιο "κυνήγι αποδόσεων” επισκιάζει τις ανησυχίες που προκαλεί η αποσύνδεση της Κίνας από τις ΗΠΑ και οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη.

Σημειώνεται ότι η έκδοση ομολόγων ύψους 6 δισ. δολαρίων τον Οκτώβριο προσέλκυσε ισχυρό ενδιαφέρον από Αμερικανούς επενδυτές, ενώ η έκδοση ομολόγων σε ευρώ που πραγματοποίησε πέρυσι το Πεκίνο -ήταν η πρώτη μετά από 15 χρόνια- προσέλκυσε προσφορές σχεδόν 20 δισ. ευρώ.

Οι νέες εκδόσεις ομολόγων ύψους 4 δισ. δολαρίων εκτιμάται ότι θα μπορούσε να ενισχύσει τη διάθεση για εκδόσεις ομολόγων σε ευρώ και από επιχειρήσεις ή τοπικές κυβερνήσεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.