ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανική προειδοποίηση στην Τουρκία για κυρώσεις από την ΕΕ

14:15 - 19 Νοε 2020 | Ειδήσεις
Γερμανική προειδοποίηση στην Τουρκία για κυρώσεις από την ΕΕ
Οι ΥΠΕΞ της ΕΕ συνεδρίασαν την Πέμπτη, με την Τουρκία να βρίσκεται στην ατζέντα, χωρίς ασφαλώς να αναμένονται άμεσα αποφάσεις. Ωστόσο, είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι ο Γερμανός ΥΠΕΞ, προειδοποίησε την Άγκυρα πως θα πρέπει να αλλάξει στάση, αν θέλει να αποφύγει τις κυρώσεις από την ΕΕ.

Η Τουρκία πρέπει να σταματήσει τις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, αν θέλει να αποφύγει τη διεξαγωγή νέων συνομιλιών στην ΕΕ για το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων εναντίον της Άγκυρας κατά τη σύνοδο κορυφής του Δεκεμβρίου, τόνισε συγκεκριμένα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας και πρόσθεσε:

«Εξαρτάται από την Τουρκία ποια απόφαση θα ληφθεί στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ τον Δεκέμβριο».

Ο Γερμανός υπουργός εκτίμησε αν δεν υπάρξουν θετικά σημάδια από την Τουρκία ως τον Δεκέμβριο και μόνο νέες προκλήσεις, «τότε σίγουρα θα προκύψει ξανά το ζήτημα επιβολής κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας».

Σήμερα οι Ευρωπαίοι ηγέτες της ΕΕ θα έχουν τηλεδιάσκεψη για την πανδημία και το Ταμείο Ανάκαμψης. Η Ελλάδα θα θέσει το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας, αλλά δεν αναμένονται αποφάσεις.

Η κρίσιμη Σύνοδος, ωστόσο, είναι αυτή του Δεκεμβρίου. Στις 10 και 11 Δεκεμβρίου συγκεκριμένα, θα καθορίσει η ΕΕ τη στάση της έναντι της Τουρκίας και ασφαλώς μένει να δούμε πώς θα συμπεριφερθεί μέχρι τότε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και αν θα αναδιπλωθεί, όπως είχε κάνει και πριν από τη Σύνοδο του Οκτωβρίου.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.