ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπορέλ: Απαιτούμε αλλαγή της τακτικής από την πλευρά της Τουρκίας

18:26 - 19 Νοε 2020 | Ειδήσεις
Μπορέλ: Απαιτούμε αλλαγή της τακτικής από την πλευρά της Τουρκίας
Σαφές μήνυμα στην Τουρκία να αλλάξει τη στάση της και να σταματήσει τις προκλήσεις στην ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο έστειλε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης των Ευρωπαίων Υπουργών Εξωτερικών.

«Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν θετικά μηνύματα από την πλευρά της Τουρκίας» σημείωσε την Πέμπτη ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ και υπογράμμισε ότι η ΕΕ επαναλαμβάνει «την αλληλεγγύη της σε Ελλάδα και Κύπρο».

«Είναι σημαντικό η Τουρκία να καταλάβει ότι η συμπεριφορά της μεγαλώνει την απόστασή της από την ΕΕ», πρόσθεσε ο κ. Μπορέλ.

Ακόμα σημείωσε πως «για να επιστρέψουμε στην θετική ατζέντα, όπως ευχόμαστε, θα απαιτήσουμε θεμελιώδη αλλαγή της τακτικής από την πλευρά της Τουρκίας».

Ο κ. Μπορέλ παρέπεμψε για την τουρκική συμπεριφορά στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που θα δώσει «τις κρίσιμες κατευθύνσεις τον επόμενο μήνα», επισημαίνοντας ότι «ο χρόνος κυλά και πλησιάζουμε σε καθοριστική στιγμή της σχέσης της ΕΕ με την Τουρκία».

Την Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου (10-11/12) όρισε ως χρονικό περιθώριο για να αλλάξει τη στάση της η Τουρκία και ο γερμανός ΥΠΕΞ, Χάικο Μάας, πριν από την έναρξη της συνεδρίασης. Υπενθυμίζεται πως η Γερμανία ήταν από τις χώρες που απέτρεψαν τις κυρώσεις προς την Τουρκία το προηγούμενο διάστημα, αλλά φαίνεται πως πλέον θεωρεί ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για να κάνει τα "στραβά μάτια".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.