ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σύρος μέλος του ISIS συνελήφθη στην Ελλάδα-Έλαβε προθεσμία να απολογηθεί

18:40 - 19 Νοε 2020 | Ειδήσεις
Σύρος μέλος του ISIS συνελήφθη στην Ελλάδα-Έλαβε προθεσμία να απολογηθεί
Ένας 27χρονος φερόμενος ως μέλος της τρομοκρατικής οργάνωση ISIS συνελήφθη από τις ελληνικές αρχές και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί.

 Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και άμεση συνδρομή σε ανθρωποκτονία με δόλο ως τρομοκρατική πράξη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ ο 27χρόνος με καταγωγή από τη Συρία, εισήλθε στη χώρα μας στις 28 Μαρτίου 2018 και εξεταζόμενος αποδέχθηκε τις εις βάρος του αποδιδόμενες κατηγορίες.

Κατά την έρευνα των αστυνομικών αρχών στο κέντρο φιλοξενίας του Ελεώνα Θηβών ανερεύθηκαν ψηφιακά πειστήρια τα οποία θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ για έλεγχο.

Ο 27χρονος τζιχαντιστής είχε έρθει στην Ελλάδα με τη γυναίκα και τα πέντε παιδιά τους, είχε κάνει αίτηση ασύλου και αναζητούσε τρόπο για να περάσει σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Η αστυνομία είχε πληροφορίες σε βάρος του και έφτασε στην ταυτοποίηση και σύλληψή του μετά τη συμμετοχή του σε έναν καυγά, χθες στη δομή φιλοξενίας του Ελαιώνα.

Σύμφωνα με το άρθρο 8 παρ ΣΤ του νέου Ποινικού Κώδικά οι ελληνικές δικαστικές αρχές μπορούν να δικάσουν τρομοκρατικές πράξεις που έχουν τελεστεί στην αλλοδαπή.

Ο 27χρονος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα (23/11).

Τελευταία τροποποίηση στις 18:44 - 19 Νοε 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.