ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τατάρ: Υπάρχει ένα ξεχωριστό κράτος στη βόρεια Κύπρο

19:39 - 19 Νοε 2020 | Ειδήσεις
Τατάρ: Υπάρχει ένα ξεχωριστό κράτος στη βόρεια Κύπρο
Την υποστήριξή του σε λύση δύο κρατών βασισμένη στην κυριαρχική ισότητα, που θα ζουν πλάι-πλάι αλλά θα συνεργάζονται, επανέλαβε ο Ερσίν Τατάρ λέγοντας ότι «η διεθνής κοινότητα μπορεί να το βλέπει διαφορετικά αυτό, όμως αυτή είναι η δική μας θέση και πίσω μας υπάρχει η Τουρκική Δημοκρατία».

Σε συνέντευξή του στο τ/κ «πρακτορείο ειδήσεων» ο κ. Τατάρ είπε ότι το ψευδοκράτος έχει έρθει πλέον σε μίαν κατάσταση που την αποδέχεται ο κόσμος έστω κι αν δεν το αναγνωρίζει και μίλησε για «πραγματικότητα του τουρκοκυπριακού λαού» καταχωρήθηκε πλέον σε όλα τα μέρη του κόσμου.

Σήμερα, πρόσθεσε, το ψευδοκράτος διεξάγει εμπόριο με πέραν των 100 χωρών, υποδέχεται φοιτητές από περισσότερες από 100 χώρες, μπορεί να διεξάγει κάθε είδους επαφές με πολλές χώρες και βλέπει το μέλλον με ελπίδα με άλλα πολλά ανοίγματα που κάνει στον κόσμο με την στήριξη της «μητέρας πατρίδας» Τουρκίας.

Επανέλαβε την άποψη ότι στις «εκλογές» οι Τουρκοκύπριοι ενέκριναν το μοντέλο λύσης δύο κρατών και επεσήμανε τη σημασία της στήριξης της Τουρκίας σε αυτό το θέμα και το μήνυμα αυτό μοιράστηκε, όπως είπε, ο Τούρκος Πρόεδρος με τον τ/κ «λαό» και ολόκληρο τον κόσμο με την παρουσία του στην επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους.

Συνεχίζονται εδώ και πολύ καιρό οι προσπάθειες στο θέμα της αναγνώρισης του ψευδοκράτους, ανέφερε λέγοντας ότι θέλει να στείλει ένα μήνυμα σε όλους τους Τ/κ σε όλο τον κόσμο, με αφορμή και την επέτειο της παράνομης ανακήρυξης. «Λόγω του γεγονότος ότι αυτή η πολιτική κερδίζει έδαφος, ενισχύεται, υπάρχει ένα χωριστό κράτος στη βόρεια Κύπρο και έφτασε σε ένα πολύ σημαντικό σημείο στο να αποδεχθεί ο κόσμος αυτό το κράτος».

Για τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι το καθεστώς της έχει αλλάξει και τη θέση της Κύπρου και πως ο χρόνος λειτουργεί υπέρ της τουρκικής πλευράς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.