ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρετανία: Επιπλέον 3 δισ. λίρες στο σύστημα υγείας λόγω πανδημίας

15:22 - 22 Νοε 2020 | Ειδήσεις
Βρετανία: Επιπλέον 3 δισ. λίρες στο σύστημα υγείας λόγω πανδημίας
Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Ρίσι Σουνάκ ανακοίνωσε την απόφαση της κυβέρνησης να διαθέσει ακόμα 3 δισεκατομμύρια λίρες (3,36 δισεκατομμύρια ευρώ) για τη στήριξη του εθνικού συστήματος υγείας της χώρας (NHS) ώστε να ξεπεράσει τον αντίκτυπο της πανδημίας Covid-19.

"Το υπουργείο Οικονομικών θα ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα... μια επιπλέον χρηματοδότηση ύψους 3 δισεκατομμυρίων λιρών" σε διάστημα ενός έτους, "για να βοηθήσουμε το NHS στη μάχη που δίνει ενάντια των επιπτώσεων του κορονοϊού", ανέφερε το υπουργείο Οικονομικών σε ένα δελτίο τύπου.

"Αυτή η σημαντική χρηματοδότηση θα βοηθήσει τους πολίτες να λαμβάνουν την ιατρική φροντίδα που χρειάζονται το συντομότερο δυνατόν", επισήμανε ο Σουνάκ. Το ένα τρίτο του ποσού θα χρησιμοποιηθεί για να εξαλειφθούν οι καθυστερήσεις στις εξετάσεις και επεμβάσεις που δεν σχετίζονται με την Covid-19.

Εκατοντάδες εκατομμύρια λίρες θα αφιερωθούν, επίσης, στον τομέα της ψυχικής υγείας για τη "χρηματοδότηση των νέων υπηρεσιών για τους νέους, την εξάλειψη των καθυστερήσεων στη φροντίδα ενηλίκων και την επιτάχυνση της πρόσβασης σε κάποια μονάδα ψυχολογικής στήριξης για παθολογίες όπως η κατάθλιψη και το άγχος", διευκρινίζεται στο δελτίο τύπου.

 Ο Βρετανός ΥΠΟΙΚ υπογράμμισε βέβαια στους Sunday Times, ότι η Βρετανία γνωρίζει ένα πραγματικό "οικονομικό σοκ", προειδοποιώντας πως η χώρα δεν "μπορεί να συνεχίσει επ’ αόριστον να δανείζεται σε αυτό το επίπεδο".
 
Υπενθυμίζεται τέλος πως η Βρετανία αποφάσισε να μην παρατείνει το lockdown των τεσσάρων εβδομάδων που είχε επιβάλλει έως τις 2 Δεκεμβρίου.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.