ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γαλλία: Άρση lockdown σε τρία στάδια (μέχρι τον Ιανουάριο)

16:56 - 22 Νοε 2020 | Ειδήσεις
Γαλλία: Άρση lockdown σε τρία στάδια (μέχρι τον Ιανουάριο)
Άρση του lockdown σε τρία στάδια, ώστε να αποφευχθεί μια νέα έξαρση της επιδημίας του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσε την Κυριακή η γαλλική κυβέρνηση.

Την Τρίτη "ο Εμανουέλ Μακρόν θα παρουσιάσει τις προοπτικές για μερικές εβδομάδες, ιδιαίτερα το πως θα προσαρμόσουμε την στρατηγική μας. Αυτό που διακυβεύεται είναι η προσαρμογή των κανόνων lockdown καθώς η κατάσταση βελτιώνεται αποφεύγοντας μια νέα έξαρση της επιδημίας", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκαμπριέλ Ατάλ στην Le Journal Du Dimanche.

"Η χαλάρωση (του lockdown) θα γίνει σε τρία βήματα βάσει της υγειονομικής κατάστασης και των κινδύνων σε σχέση με ορισμένες επιχειρήσεις: ένα πρώτο βήμα γύρω στην 1η Δεκεμβρίου, μετά πριν από τις αργίες στο τέλος του έτους και στη συνέχεια από τον Ιανουάριο του 2021", πρόσθεσε ο Ατάλ στις δηλώσεις που έκανε στην γαλλική εφημερίδα.

Ο Μακρόν είχε πει ότι η δεύτερη καραντίνα που επιβλήθηκε στη Γαλλία σε εθνικό επίπεδο, η οποία άρχισε στις 30 Οκτωβρίου, θα διαρκούσε τουλάχιστον 4 εβδομάδες, αλλά φαίνεται πως θα διαρκέσει αρκετά παραπάνω.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού που διαγνώστηκαν σε ένα 24ωρο στη Γαλλία ανήλθε χθες Σάββατο σε 17.881, καταγράφοντας μείωση από τα 22.882 που είχαν ανακοινωθεί την Παρασκευή, ενώ ο αριθμός αυτών που νοσηλεύονται με COVID-19 ανέρχεται στους 31.365.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.