ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Ερντογάν βλέπει την Τουρκία ως αναπόσπαστο τμήμα της Ευρώπης!

17:31 - 22 Νοε 2020 | Ειδήσεις
Ο Ερντογάν βλέπει την Τουρκία ως αναπόσπαστο τμήμα της Ευρώπης!
Μιλώντας την Κυριακή σε συνέδριο του κόμματός του, AKP, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε πως βλέπει τη χώρα του ως αναπόσπαστο τμήμα της Ευρώπης.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Κυριακή ότι η Άγκυρα βλέπει τον εαυτό της ως αναπόσπαστο τμήμα της Ευρώπης, μεταδίδει το Reuters.

Ο Ερντογάν είπε, απευθυνόμενος στα μέλη του κυβερνώντος κόμματος AK ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να τηρήσει τις υποσχέσεις της σχετικά με το ζήτημα των μεταναστών και να κάνει την Τουρκία πλήρες μέλος του μπλοκ.

Τόνισε επίσης ότι η Άγκυρα επιθυμεί να βελτιώσει τη συνεργασία της και με τις ΗΠΑ.

«Πιστεύουμε ότι έχουμε ακόμη αρκετή δουλειά να κάνουμε σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο με τις ΗΠΑ και με σεβασμό στην ευαισθησία που δείχνει η Τουρκία στη συνοριακή της ασφάλεια και τις αμυντικές της ανάγκες», πρόσθεσε.

Ο Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία έχει υπάρξει το ισχυρότερο μέλος της των δυτικών συμμάχων, ειδικά στο ΝΑΤΟ, προσθέτοντας ότι οι χώρες της Δύσης είναι πάντα η πρώτη επιλογή της Άγκυρας από τα θέματα άμυνας έως και τα ζητήματα εμπορίου.

«Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι θα υποκύψουμε σε ξεκάθαρες επιθέσεις εναντίον της χώρας και του έθνους μας, αδικίες επιβάλλονται με διαφορετικές μεταμφιέσεις και με δύο μέτρα και δύο σταθμά», προειδοποίησε.

Υπενθυμίζεται πως η Τουρκία ανακοίνωσε πως οι έρευνες του Ορούτς Ρέις στην ανατολική Μεσόγειο ολοκληρώνονται στις 29 Νοεμβρίου, ενόψει και της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της ΕΕ στις 10 και 11 Δεκεμβρίου.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:33 - 22 Νοε 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.