ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προς παράταση το lockdown στη Γερμανία

20:41 - 22 Νοε 2020 | Ειδήσεις
Προς παράταση το lockdown στη Γερμανία
Η γερμανική κυβέρνηση δρομολογεί παράταση των περιορισμών προκειμένου να χαλαρώσουν στις γιορτές. Παρά την αυστηροποίση των μέτρων παραμένει υψηλός ο αριθμός νέων κρουσμάτων Covid-19.

Ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς και ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ ζητούν να παραταθεί η διάρκεια του μερικού Lockdown που ισχύει για αυτό το μήνα. «Όλα δείχνουν ότι οι περιορισμοί θα πρέπει να συνεχιστούν για ένα διάστημα» δηλώνει ο κ. Σολτς στην κυριακάτικη Bild, όπως αναμεταδίδει η DW. Οι περιορισμοί θα πρέπει να διαρκέσουν ως τα Χριστούγεννα, υποστηρίζει στην ίδια εφημερίδα ο Μάρκους Ζέντερ. 

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας αναχαιτίστηκε μεν, αλλά ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού συνεχίζει να αυξάνεται. Γεγονός είναι ότι παρά τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί αρχές Νοεμβρίου ο αριθμός των νέων κρουσμάτων εντός επτά ημερών κυμαίνεται στα 140 ανά 100.000 κατοίκους. Στόχος είναι η μείωση αυτού του αριθμού στα 50 νέα κρούσματα. Εδώ και ημέρες πληθαίνουν οι φωνές πολιτικών που στηρίζουν την παράταση του μερικού Lockdown. Το πιθανότερο είναι στη διάσκεψη τους την ερχόμενη Τετάρτη η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και οι πρωθυπουργοί των 16 γερμανικών κρατιδίων να συμφωνήσουν στην παράταση των περιορισμών ως λίγο πριν από τα Χριστουγέννα. 

Δεν κλείνουν τα σχολεία

Συμφωνία φαίνεται να επικρατεί ότι θα πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία. Παρά ταύτα, θα πρέπει να αναμένονται νέα μέτρα. Από τις μέχρι στιγμής συνομιλίες των υπουργών παιδείας των κρατιδίων προκύπτει ότι θα αυξηθούν οι ώρες μαθημάτων μέσω διαδικτύου για τους μεγαλύτερους μαθητές, η χρήση μάσκας θα είναι για όλα τα παιδιά υποχρεωτική και θα παραταθούν οι χριστουγεννιάτικες διακοπές.

Αναφορικά με τις επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές ως τα Χριστούγεννα (κυρίως εστίαση), ο υπουργός Οικονομικών Σολτς καθιστά σαφές ότι το κράτος θα συνεχίσει να τις στηρίζει: «Αν παραταθούν οι περιορισμοί», δηλώνει στην Bild, «τότε είναι για μένα δεδομένο, πως επίσης θα εξακολουθεί να είναι αναγκαία η οικονομική στήριξη των κλάδων που άμεσα επηρεάζονται.»

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.