ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Βυθίστηκε» η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη τον Νοέμβριο

12:56 - 23 Νοε 2020 | Ειδήσεις
«Βυθίστηκε» η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη τον Νοέμβριο
«Βουτιά» για άλλη μία φορά έκανε η επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη τον Νοέμβριο, καθώς οι κυβερνήσεις εισήγαγαν νέα lockdowns και κοινωνικούς περιορισμούς για να περιορίσουν περαιτέρω την εξάπλωση του κορονοϊού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία ΡΜΙ της IHS Markit, ο σύνθετος ΡΜΙ, ο οποίος εξετάζει την δραστηριότητα τόσο στην μεταποίηση όσο και στον τομέα των υπηρεσιών, διαμορφώθηκε στις 45,1 μονάδες το Νοέμβριο, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι μηνών. Έναν μήνα πριν ήταν στις 50,0 μονάδες.

Πιο μεγάλο πλήγμα δέχτηκε ο τομέας των υπηρεσιών, με την παραγωγή του να υποχωρεί για τρίτο διαδοχικό μήνα και τον ρυθμό επιδείνωσης να ανεβάζει ταχύτητα. O PMI υποχώρησε επίσης σε χαμηλό 6 μηνών, στις 41,3 μονάδες, από 46,9 τον Οκτώβριο. Ο ΡΜΙ μεταποίησης διολίσθησε στο πιο χαμηλό των τελευταίων 3 μηνών, στις 53,6 μονάδες (από 54,8 τον Οκτώβριο).

O σύνθετος ΡΜΙ στη Γαλλία συρρικνώθηκε στις 39,9 μονάδες τον Νοέμβριο, από 47,5 τον Οκτώβριο. Στη Γερμανία, η επιχειρηματική δραστηριότητα συνέχισε να επεκτείνεται, αν και υποχώρησε από τις 55,0 μονάδες του Οκτωβρίου, στις 52,0 τον Νοέμβριο.

Ωστόσο, όπως μεταδίδει το Reuters, οι ειδήσεις ότι ένα εμβόλιο του κορονοϊού θα μπορούσε σύντομα να είναι έτοιμο για διανομή, έχει καταστήσει τις επιχειρήσεις πιο αισιόδοξες για την επιστροφή σε φυσιολογικά επίπεδα δραστηριότητας στους επόμενους 12 μήνες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.