ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Άνοιγμα» Ροχανί σε Μπάιντεν για αποκατάσταση των σχέσεων Ιράν-ΗΠΑ

20:51 - 25 Νοε 2020 | Ειδήσεις
«Άνοιγμα» Ροχανί σε Μπάιντεν για αποκατάσταση των σχέσεων Ιράν-ΗΠΑ
Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί υπήρξε μεγάλος πολέμιος του Ντόναλντ Τραμπ και τώρα τείνει χείρα φιλίας προς τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για μια νέα σελίδα στις σχέσεις των δύο χωρών.

«Το Ιράν και οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν και οι δύο να αποφασίσουν και να ανακοινώσουν ότι θα επιστρέψουν στην κατάσταση που επικρατούσε πριν από τις 20 Ιανουαρίου 2017», ημερομηνία που ο Τραμπ ανέλαβε τα καθήκοντά του στον Λευκό Οίκο, δήλωσε ο Ροχανί μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο.

«Η πολιτική της κυβέρνησης της Ισλαμικής Δημοκρατίας είναι: σεβασμός των δεσμεύσεων έναντι σεβασμού των δεσμεύσεων, πράξεις έναντι πράξεων, μείωση της έντασης έναντι μείωσης της έντασης, σεβασμός σε αντάλλαγμα σεβασμού», δήλωσε ο Ροχανί.

«Εάν υπάρχει μια τέτοια θέληση στους μελλοντικούς Αμερικανούς ηγέτες, νομίζω ότι θα είναι πολύ εύκολο να επιλυθούν πολλά προβλήματα», δήλωσε ο πρόεδρος, για τον οποίο μια επιστροφή στην κατάσταση πριν από την προεδρία Τραμπ θα μπορούσε να αλλάξει «άρδην την πορεία των πραγμάτων».

Θυμίζουμε το Ιράν επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα υπέγραψε στη Βιέννη διεθνή συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα που υπογράφηκε το 2015. Ο Τραμπ, ωστόσο, την ακύρωσε το 2018 και τώρα πρέπει να χτιστούν νέες γέφυρες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.