ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιτέλους, κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

11:45 - 02 Αυγ 2007 | Ειδήσεις
Το ράλι της ύστατης ώρας στη Wall και τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα εταιρειών που επηρεάζουν την πορεία των δεικτών, όπως της Vinci, της μεγαλύτερης κατασκευαστικής εταιρείας του πλανήτη, των τραπεζών Credit Suisse Group και Societe Generale και του κολοσσού τροφίμων και απορρυπαντικών Unilever δίνουν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την πολυπόθητη ώθηση.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 0,59%, στις 6.287,30 μονάδες, στο Παρίσι ο  CAC 40 βρίσκεται στις 5.697,86 μονάδες, με κέρδη 0,77% και στη Φραγκφούρτη ο  DAX με άνοδο 0,72% κινείται στις 7.527,98 μονάδες.

Τα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα των Credit Suisse Group και Societe Generale αποτελούν αφορμή για κέρδη στον τραπεζικό κλάδο, ο οποίος τις τελευταίες μέρες βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα, εξαιτίας των φόβων για διάχυση της κρίσης που πλήττει την πιστωτική αγορά των ΗΠΑ.

Πέραν των εταιρικών αποτελεσμάτων, η αγορά έχει στραμμένα τα βλέμματα στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, και την Τράπεζα της Αγγλίας οι οποίες αναμένεται να διατηρήσουν αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια του ευρώ και της στερλίνας, σε 4%και 5,75% αντίστοιχα. Οι αναλυτές προσδοκούν επίσης ότι επίκειται νέα αύξηση του ευρω-επιτοκίου το Σεπτέμβριο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.