ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υποχώρησε το αργό για δεύτερη ημέρα

13:20 - 02 Αυγ 2007 | Ειδήσεις
Υποχώρησε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα το αργό, καθώς τα διυλιστήρια στις ΗΠΑ αύξησαν την παραγωγή πετρελαίου καθησυχάζοντας την ανησυχία των επενδυτών για ανεπάρκεια των αποθεμάτων.

Η βενζίνη, το πετρέλαιο diesel καθώς και το πετρέλαιο θέρμανσης «σκαρφάλωσαν» χθες,  μετά και την ενίσχυση των ρυθμών λειτουργίας των διυλιστηρίων στο 93,6% της λειτουργίας τους, ήτοι στα υψηλά 13 μηνών, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ενέργειας στις ΗΠΑ. Το πετρέλαιο κατέγραψε χθες απώλειες 2,2%, υποχωρώντας μάλιστα από ενδοσυνεδριακό ρεκόρ που είχε πετύχει στα 78,77 δολάρια/ βαρέλι.

Σημειώνεται ότι, η αμερικάνικη Υπηρεσία Ενέργειας ανακοίνωσε χθες και την έκθεση για τα πετρελαϊκά αποθέματα δείχνοντας τα να υποχωρούν κατά 6,5 εκατ. βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα, 12% ωστόσο πάνω από τη μέση τιμή των τελευταίων πέντε ετών.

Αναλυτικά, αυτήν την ώρα η τιμή του αργού για παράδοση τον Σεπτέμβριο σημειώνει πτώση κατά 0,74% στα 75,96 δολάρια/ βαρέλι ενώ το συμβόλαιο του μπρεντ για παράδοση το Σεπτέμβριο υποχωρεί κατά 1,46% στα 75,13 δολάρια/ βαρέλι.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.