ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Εκτόξευση» του κλάδου υπηρεσιών τον Νοέμβριο στην Κίνα

10:02 - 03 Δεκ 2020 | Ειδήσεις
«Εκτόξευση» του κλάδου υπηρεσιών τον Νοέμβριο στην Κίνα
Σε υψηλό περισσότερο των 10 ετών «εκτινάχθηκε» η δραστηριότητα του κλάδου υπηρεσιών της Κίνας τον Νοέμβριο, υποδεικνύοντας περαιτέρω ανάκαμψη της ζήτησης των καταναλωτών καθώς στη χώρα η πανδημία του κορονοϊού έχει σχεδόν εξαλειφθεί.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Reuters, ο Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών (PMI) Caixin/Markit ανέβηκε στις 57,8 μονάδες, η δεύτερη υψηλότερη ανάγνωση από τον Απρίλιο του 2010, σε σχέση με τις 56,8 μονάδες του Οκτωβρίου. Το όριο των 50 μονάδων διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση μίας δραστηριότητας.

Ο αριθμός των καινούργιων επιχειρήσεων τον περασμένο μήνα έφθασε επίσης στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2010, με τις νέες εξαγωγικές επιχειρήσεις να επεκτείνονται για πρώτη φορά σε 5 μήνες, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων.

Οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών προσέλαβαν περισσότερους εργαζομένους για 4ο  διαδοχικό μήνα τον Νοέμβριο και με πολύ ταχύτερο ρυθμό, σύμφωνα με την έρευνα, ενώ το επιχειρηματικό ανήλθε  στο υψηλότερο σε 9,5 χρόνια.

Η ισχυρή ανάκαμψη ήταν ευθυγραμμισμένη σε μεγάλο βαθμό με τα ευρήματα της επίσημης έρευνας που δημοσιεύθηκε τη περασμένη Δευτέρα, υποδηλώνοντας ότι η συνολική οικονομική ανάκαμψη της Κίνας εξισορροπείται και διευρύνεται. Οι αναλυτές αναμένουν ότι η δυναμική ανάκαμψης θα μπορούσε να διαρκέσει για μερικούς ακόμη μήνες.

Ο κλάδος των υπηρεσιών αντιπροσωπεύει περί του το 60% της οικονομίας της Κίνας και το ήμισυ των αστικών θέσεων εργασίας και περιλαμβάνει πολλές μικρές, ιδιωτικές εταιρείες οι οποίες ανέκαμψαν βραδύτερα από την αρχική κρίση της πανδημίας σε σχέση με τους μεγάλους μεταποιητές.

Τέλος, ο σύνθετος PMI για τη μεταποίηση και τις υπηρεσίες της Caixin, σημείωσε άνοδο στις 57,5 μονάδες ​​από 55,7 τον Οκτώβριο, σηματοδοτώντας την καλύτερη επίδοση από τον Μάρτιο του 2010.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.