ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σχοινάς: Η Ευρώπη αντιτάσσεται σε όλες τις μορφές αντισημιτισμού

14:59 - 03 Δεκ 2020 | Ειδήσεις
Σχοινάς: Η Ευρώπη αντιτάσσεται σε όλες τις μορφές αντισημιτισμού
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκφράζει την ικανοποίησή της για τη σημερινή ομόφωνη έγκριση της δήλωσης του Συμβουλίου για την ενσωμάτωση της καταπολέμησης του αντισημιτισμού σε όλους τους τομείς πολιτικής.

Ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, Αντιπρόεδρος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής μας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Η Ευρώπη αντιτάσσεται σθεναρά σε όλες τις μορφές αντισημιτισμού. Η εβραϊκή ζωή είναι και θα αποτελεί πάντοτε μέρος των ευρωπαϊκών κοινωνιών και του τρόπου ζωής μας, γεγονός το οποίο επιβεβαιώνεται εκ νέου από τη δέσμευση που ανέλαβαν σήμερα τα κράτη μέλη. Επικροτώ τη δήλωση αυτή, η οποία αποσκοπεί στην αύξηση της ευαισθητοποίησης σε όλα τα επίπεδα πολιτικής για να προληφθεί και να καταπολεμηθεί ο αντισημιτισμός.

Η σημερινή δήλωση του Συμβουλίου αναγνωρίζει, με μεγάλη ανησυχία, την αύξηση των απειλών κατά του εβραϊκού λαού — τόσο εντός όσο και εκτός διαδικτύου. Ζητεί την ανάληψη της απαραίτητης αποφασιστικής δράσης. Επαναλαμβάνει ότι τα κράτη μέλη έχουν καθήκον να διασφαλίζουν την ασφάλεια των εβραϊκών κοινοτήτων και ιδρυμάτων. Αναγνωρίζει επίσης τη σημασία του ορισμού του Διεθνούς Συνασπισμού Μνήμης του Ολοκαυτώματος για τον αντισημιτισμό ως εργαλείου καθοδήγησης για τον καλύτερο εντοπισμό και την καλύτερη αντιμετώπιση αυτής της μάστιγας. Καλώ τα κράτη μέλη να δώσουν συνέχεια στη δέσμευση αυτή με συγκεκριμένες δράσεις.

Η Επιτροπή είναι αποφασισμένη να εξακολουθήσει να αντιμετωπίζει σφαιρικά τον αντισημιτισμό. Για τον σκοπό αυτόν, το 2021 θα παρουσιάσουμε μια ολοκληρωμένη στρατηγική της ΕΕ για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού, η οποία θα συμπληρώνει και θα υποστηρίζει τις προσπάθειες των κρατών μελών.»

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.